Cursusaanbod
Home
triangle-yellow half-circle

ScratchJazz Festival

ScratchJazz is een project voor jonge muzikanten die hun talenten graag verder willen ontwikkelen met behulp van jazz. ScratchJazz richt zich op jongeren tussen de 12 en 22 jaar die het leuk vinden om muziek te maken.

ScratchJazz is een project voor jonge muzikanten die hun talenten graag verder willen ontwikkelen met behulp van jazz. ScratchJazz richt zich op jongeren tussen de 12 en 22 jaar die het leuk vinden om muziek te maken. Het idee is om met het muziekgenre jazz te laten zien hoe de hedendaagse muziek hiermee verweven is. Speel je muziek, dan biedt ScratchJazz jou de mogelijkheid om samen met een professionele coach verder te komen met jouw muziektalent. Het maakt niet uit op welk niveau je muziek speelt. En als kers op de taart jouw talent tonen tijdens een optreden bij Poppodium Grenswerk.

Het project bestaat uit een coachingsprogramma en uitvoering. Het coachingstraject start direct na de zomervakantie met de begeleiding tijdens wekelijkse sessies bij Poppodium Grenswerk. Op 8 oktober 2017 vond het eerste ScratchJazz festival plaats in Grenswerk.

ScratchJazz is een initiatief van de muziekdocenten van de OGVO, de Venlose muziekscholen, het Score Jazz Orchestra en de Slim-Vitzkids Biggband.

Wat biedt Kunstencentrum Venlo

Het Kunstencentrum Venlo biedt faciliteiten en de locatie voor de repetities en coachingsessies, waar tijdens het coachingstraject gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast zijn drie van de coaches van ScratchJazz, Robbert Suilen, Willem Suilen en Babs van Bree ook werkzaam bij Kunstencentrum Venlo. Robbert en Willem waren al betrokken bij ScratchJazz toen ze bij Kunstencentrum Venlo kwamen werken, Babs van Bree is specifiek als coach gestart via Kunstencentrum Venlo.

Vraag het Dorrie

Dorrie Besouw
Manager Talentontwikkeling
Bel: 077 - 355 6111