Cursusaanbod
HomeDe Late Roeping 2018 (seniorenfestival)

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest. Het doel van het seniorenfestival is de oudere Venlonaren (hernieuwd) kennis te laten maken met actieve kunst- en cultuur beoefening.Het festival vindt plaats tijdens de Week tegen de Eenzaamheid op donderdag 27 september. Buiten dat het festival mensen laat ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn, brengt het mensen ook bij elkaar.

(cultuur)participatie De Late Roeping is een actief cultuurfestival waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met kunst en cultuur. Door samen aan de slag te gaan wordt het nog leuker. Deelnemers zullen ook ervaren dat ze nooit te oud zijn om te leren en veel plezier kunnen halen uit kunstzinnige activiteiten.

Speciaal programma Het festivalprogramma bestaat uit diverse workshops speciaal gericht op ouderen. Het programma omvat disciplines als muziek, zang, dans, tekenen en schilderen, enz. Alles afgestemd op de oudere doelgroep. De keuze voor de workshops waaraan men werkelijk deelneemt neemt men op de dag zelf tijdens het festival.

Laagdrempelige deelname Het ouderenfestival De Late Roeping is een initiatief van Kunstencentrum Venlo in samenwerking met SOB Venlo. Het bezoek en actieve deelname aan het festival is gratis voor leden van de SOB Venlo. Kosten voor niet-leden is 5 euro, maar men wordt dan tevens automatisch lid van de SOB.

Het festival seniorenfestival De Late Roeping vindt plaats op donderdag 27 september van 9.30 uur tot 15.30 uur. Per dagdeel zijn er in een festivalsetting meerdere workshops waaruit deelnemers kunnen kiezen. Alle activiteiten vinden plaats op de hoofdlocatie van Kunstencentrum Venlo aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. Aanmelden voor deelname aan het festival kan door een email te sturen aan elamers@kunstencentrumvenlo.nl o.v.v. De Late Roeping. Het festival richt zich nadrukkelijk op senioren van 55+.

Meer projecten

De Late Roeping 2019 *ism hightech kunstfestival STRP

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest.

Lees meer
Venlo Kleurboek

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest.

Lees meer
GG#21 Fotoclub AFV Blerick

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest.

Lees meer