Cursusaanbod
Home
triangle-yellow half-circle

Open dag 2021

Vandaag zetten we onze deuren wagenwijd open! Van 12 tot 16 uur heten we cultuurliefhebbers van harte welkom in ons prachtige Goltzius. Tijd om Kunstencentrum Venlo weer eens echt te ontdekken.

Tijdens de Open dag kan jong en oud kennismaken met dat wat wij het liefste doen; de wereld een beetje mooier en de mensen gelukkig maken met kunst en cultuur!

Want hoe leuk is het om bezig te zijn met kunst en cultuur?! Peuters die niet stil kunnen zitten, kunnen zich heerlijk uitleven in onze cursussen Peuterdans of Peuterpop. Word een beetje mindful in onze nieuwste Kunst ben jij cursus. Maak in onze Supercursus de mooiste creaties met speksteen. Raak je energie kwijt achter ons drumstel of in onze nieuwste Percussielessen. Ontwikkel je tot een heuse fotograaf met je digitale camera óf smartphone. Word fit en lenig in onze nieuwste Fitdance cursussen. Of leer eindelijk je eigen (duurzame) mode te maken.

Kom ook naar de Open dag en doe mee aan workshops en korte lessen, probeer instrumenten uit en stel al je vragen aan onze medewerkers. Geniet tussendoor van korte presentaties en mini-exposities. Meer weten over het dagprogramma? Lees snel verder en hou onze website en sociale media in de gaten.

Tot 26 september!Programma overzicht Open dag

Weet jij precies wat je zoekt of wil je gewoon binnenlopen om een impressie te krijgen van ons Kunstencentrum? Klik hier voor ons programma.

Beeldende kunst

Onze beeldende afdeling organiseert Meedoelessen Beeldhouwen, Schilderen en voor de jonge kunstenaars Kids & Kunst. Ook is er een meedoeles Schilderen op doek en staan de dames van Kunst ben jij voor je klaar om informatie te geven.


Dans

 • Meedoeles Dans | groep 1 t/m 4
  Dansen op muziek is het leukste dat er bestaat! Kom ook meedoen met de Meedoeles Dans en ervaar het zelf! Op verschillende muziekjes worden verschillende dansopdrachten gedaan. Zo kun je ontdekken of dans iets voor jou is.
 • Meedoeles Dans | groep 5 t/m 8
  Klassiek ballet of Moderne dans, kun je niet kiezen? Kom meedoen met de Meedoeles Dans. Dan kun je uitproberen wat je het leukste vindt!
 • Meedoeles Boys Class | alle leeftijden
  Ben je een jongen, wil je graag dansen maar het liefst met alleen maar jongens? Kom mee doen met de Meedoeles Boys Class! Een stoere uitdagende les waarbij je kan ervaren of dit iets voor je is.
 • Film
  Het vorige seizoen stond in het teken van corona en lockdowns. Normaal is er elk jaar een eindvoorstelling in Theater de Maaspoort. Dat kon niet doorgaan dus hebben we een dansfilm gemaakt! Alle dansstijlen komen aan bod zodat je kunt zien wat de dansafdeling van Kunstencentrum Venlo allemaal te bieden heeft.

Fotografie

Fotografiecursisten hebben onder leiding van onze fotografiedocente Nicky Caspers-Boeren afgelopen cursusjaar uiteenlopende fotografieopdrachten uitgevoerd. Een aantal series zijn te bewonderen tijdens onze Open dag. Daarmee krijg je een indruk van onze Fotografiecursussen voor beginners respectievelijk experts.


Mode

Floor Geerlings is onze docente Junior modeatelier. Ga samen met haar aan de slag in haar meedoeles Pimp je tas.


Muziek

De afdeling muziek heeft een programma boordevol meedoelessen. Je kunt komen zingen en heel veel instrumenten waaronder drums, gitaar, accordeon, dwarsfluit en cello uitproberen. Ook geeft een aantal cursisten dat trompet speelt een demo onder leiding van Jacq Sanders. En uiteraard staan alle docenten klaar om al je vragen te beantwoorden.


Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Zondag 26 september 2021 | 12.00 - 16.00 uur

Locaties

Wil je ons een bezoek brengen of bij ons een cursus komen volgen, dan vind je ons op verschillende plekken...

Lees meer
Contact

Wil je weten waar wij les geven? Of wil je ons gewoon even spreken of mailen? Doorgaans zijn wij op...

Lees meer
Openingstijden en vakanties

Wanneer wil je komen? Zijn we er dan? Dat zou natuurlijk wel leuk zijn. Goed om even te checken wanneer...

Lees meer
Vacatures

Geïnteresseerd in een baan in de kunst en cultuur sector? Dan ben je bij het Kunstencentrum Venlo op het juiste...

Lees meer
Klachtenprocedure

Heb je een klacht? Dan vernemen wij dit graag. Lees onderstaande info over ons klachtenprocedure en vul het online formulier...

Lees meer
Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons dan via onze sociale media kanalen of check...

Lees meer
Voorwaarden en privacy

Als je je inschrijft voor een cursus bij ons Kunstencentrum of je brengt een bezoek aan een van onze activiteiten...

Lees meer
Jaarverslagen Kunstencentrum Venlo

Lees terug wat Kunstencentrum Venlo als dé culturele ontwikkelmotor voor mens en samenleving tot stand heeft gebracht.

Lees meer