Cursusaanbod
Home
triangle-yellow half-circle

Is creativiteit erfelijk? Ontdek het in onze herfstworkshops


Kunstencentrum Venlo start met een langlopend praktijkonderzoek naar de vraag of creativiteit erfelijk is? Voor de eerste experimenten worden (groot)ouders en (klein)kinderen gezocht om mee te doen aan workshops in de herfstvakantie.

Familieleden gezocht!

Ze komen in de beste families voor; discussies over wie het creatiefste is. Kleit of schildert jouw opa? Dan is dit hét moment om hem uit dagen! En heeft jouw dochter die dancemoves werkelijk van jou? Stel je voor, het zit in jullie genen, wat is dan leuker dan samen jullie talenten te verkennen?

Workshops in de herfstvakantie

Kunstencentrum Venlo organiseert in de ochtenden van de herfstvakantie een aantal experimenten in de vorm van superleuke workshops. Deelname staat open voor twee of meerdere familieleden die op een leuke manier de creatieve overeenkomsten en verschillen willen verkennen in een of meer uitdagende workshops. Er zijn workshops in de disciplines dans, muziek, mode, fotografie en kunst, zoals handlettering of dans met je (groot)ouder/(klein)kind.

Praktische zaken

Deelname kost € 5,- per familielid per workshop, contant of per pin te betalen bij binnenkomst. Je kunt je opgeven tot 2 dagen voor de betreffende workshop en je krijgt uiterlijk 1 dag voorafgaand aan de workshop per e-mail te horen of de workshop wel of niet doorgaat. En gaat de workshop door, dan ontvangen we je graag 10 minuten voor aanvang van de workshop. Er zijn geen coronamaatregelen van kracht en er is geen coronatoegangsbewijs nodig om deel te kunnen nemen.

Klik hier voor een overzichtelijk rooster

Workshops herfstvakantie 2021

Workshop 1 | di 26 okt 9.00 - 9.45u | Peuterdans met opa/oma of papa/mama (2-4jr)

Neem opa/oma of papa/mama mee naar de workshop en ga samen met dansdocente Liselotte Gijsen op zoek naar lichamelijke verschillen. Wat kunnen de peuters en wat kunnen (groot)ouders? Is dat hetzelfde of niet? We gaan werken aan muzikaliteit: wat horen we in de muziek? Doe je (klein)kind na en doe de (groot)ouder na. Hoeveel kindervoetjes moeten we achter elkaar zetten om aan de overkant te komen? En hoeveel voeten van (groot)ouders? Of denk aan de lengte van de kinderen en de (groot)ouders. Lekker even samen dansen, bezig zijn met muziek en elkaar! En daarna een kop koffie, thee of een bekertje ranja met een koekje in de foyer.

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop
Workshop 2 | di 26 okt 9.45 - 10.30u | Dansen met (groot)ouders voor kinderen (4 t/m 7jr)

Neem opa/oma of papa/mama mee naar de workshops en ga samen met dansdocente Liselotte Gijsen op zoek naar de lichamelijk verschillen. Wat kunnen de kinderen en wat kunnen (groot)ouders? Is dat hetzelfde of niet? We gaan werken aan muzikaliteit: wat horen we in de muziek? Doe je (klein)kind na en doe de (groot)ouder na. Hoeveel kindervoetjes moeten we achter elkaar zetten om aan de overkant te komen? En hoeveel voeten van (groot)ouders? Of denk aan de lengte van de kinderen en de (groot)ouders. Lekker even samen dansen, bezig zijn met muziek en elkaar! In deze workshop kijken we ook naar de educatieve waarde: hebben we evenveel kinderen als grootouders? Hoe kunnen we letters maken met onze eigen lijven? Wat voor vormen zitten er in het woord: opa of oma, papa of mama? Welke liedjes kennen de (groot)ouders én de (klein)kinderen en welke niet? Samen gaan we op ontdekkingstocht. En daarna een kop koffie, thee of een bekertje ranja met een koekje in de foyer.

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop
Workshop 3 | di 26 okt 10.00 - 12.00u | De appel valt niet ver van de stamboom (kids 6 t/m 14jr)

Maak je eigen familieboom op een wandkleed. Floor Geerlings, onze modedocente, gaat met jullie aan de slag; locken, naaien, strijken, appliqueren, verven, drukken en stempelen. Voor een mooi eindresultaat is een goede samenwerking vereist. Voorbereiding: neem foto’s van jouw familie mee en schrijf thuis alvast de stamboom op.

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop
Workshop 4 | di 26 okt 11.30 - 13.00u | Muziek doorgeven is samen spelen

In deze workshop voor (klein)kinderen (vanaf 8jr) en hun (groot)ouders gaan we kijken naar hoe je samen muziek beleeft en samen muziek kan maken! Onze muziekdocent Robbert Suilen neemt jullie mee op een reis door zijn eigen muzikale familie aan de hand van muzikale spelletjes. Het wordt een actieve workshop waarin jullie je stem, handen en oren gaan gebruiken.

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop
Workshop 5 | wo 27 okt 10.00 - 12.00u | Jij bent fanTAStisch! (6 t/m 14jr)

Hoe ziet de droomtas van jouw mama/papa of oma/apa er uit? Maak de tas samen met je (groot)ouder! Eén zijde van de tas maak jij, zoals jij denkt dat jouw (groot)ouder de tas mooi vindt. De andere zijde maakt de (groot)ouder zelf. Ondertussen maakt de (groot)ouder een tas zoals hij/zij denkt dat jij die mooi zou vinden. Onze modedocente Floor Geerlings neemt je mee in de wereld van de naaimachine, lintjes, textielstiften en stofjes.

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop
Workshop 6 | do 28 okt 10.00 - 12.00u | Handlettering - schrijven wij hetzelfde?

Een basis handletterworkshop waarin (groot)ouders en hun (klein)kind (6 t/m 14jr) uitgedaagd worden om dezelfde tekst te kiezen en deze apart van elkaar uit te werken. Het materialenpakket dat elke deelnemer meekrijgt zal bestaan uit: een leuk papieren zakje met naam erop * mini magazine met uitleg * verschillende soorten papier op A6 formaat * 3 fineliners van Edding * potlood * kneedgum * en een kaart uit de shop van de workshopleider Debbie van Bergen van Happy Crafting Venlo!

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop
Workshop 7 | do 28 okt 10.00 - 12.30u | Experimentele fotografie

Clim Stoopen (beeldend educator en fotograaf) laat (klein)kinderen (vanaf 8jr) en hun (groot)ouders in deze workshops op 3 verschillende manieren kijken naar wat fotografie allemaal kan zijn. Dit gaat hij doen middels een afwisseling van technologie en ambacht. Fotografie gaat namelijk verder dan alleen mooi beeld schieten. Je beeld krijgt pas kracht als je de mogelijkheden gaat onderzoeken wat je er allemaal mee kan doen. Tijdens de workshop wordt gekeken naar de verschillen en overeenkomsten. Zien en maken jullie hetzelfde? Voorbereiding / neem zelf mee: fotocamera (dit mag ook een smartphone met camera zijn) * bestaand beeld (tijdschriften, kranten, kunstbladen, stripboeken, etc.) * texturen/materialen (stoffen, behangstaaltjes, bladeren, patronen) * eventueel tekenmateriaal (stiften, pennen, fineliners, linealen)

Klik hier om in te schrijven voor deze workshop

Heb je vragen? Stel ze aan:

Kim van Dijk
Projectleider Cultuurterras

Onze workshopleiders van deze week!

Ontdek samen met hen of creativiteit erfelijk is.

Robbert Suilen
Liselotte Gijsen
Floor GeerlingsMeer over kunstencentrum venlo

Locaties

Wil je ons een bezoek brengen of bij ons een cursus komen volgen, dan vind je ons op verschillende plekken...

Lees meer
Contact

Wil je weten waar wij les geven? Of wil je ons gewoon even spreken of mailen? Doorgaans zijn wij op...

Lees meer
Openingstijden en vakanties

Wanneer wil je komen? Zijn we er dan? Dat zou natuurlijk wel leuk zijn. Goed om even te checken wanneer...

Lees meer
Vacatures

Geïnteresseerd in een baan in de kunst en cultuur sector? Dan ben je bij het Kunstencentrum Venlo op het juiste...

Lees meer
Klachtenprocedure

Heb je een klacht? Dan vernemen wij dit graag. Lees onderstaande info over ons klachtenprocedure en vul het online formulier...

Lees meer
Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons dan via onze sociale media kanalen of check...

Lees meer
Voorwaarden en privacy

Als je je inschrijft voor een cursus bij ons Kunstencentrum of je brengt een bezoek aan een van onze activiteiten...

Lees meer
Jaarverslagen Kunstencentrum Venlo

Lees terug wat Kunstencentrum Venlo als dé culturele ontwikkelmotor voor mens en samenleving tot stand heeft gebracht.

Lees meer