Venlo krijgt nieuw seniorenfestival: De Late Roeping

Venlo krijgt binnenkort een nieuw festival dat senioren mee laat doen door middel van cultuurparticipatie.De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest. Het doel van het seniorenfestival De Late Roeping is de oudere Venlonaren (hernieuwd) kennis te laten maken met actieve kunst- en cultuur beoefening. Het festival vindt plaats tijdens de Week tegen de Eenzaamheid op donderdag 27 september. Buiten dat het festival mensen laat ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn, brengt het mensen ook bij elkaar.

(cultuur)participatie
De Late Roeping is een actief cultuurfestival waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met kunst en cultuur. Door samen aan de slag te gaan wordt het nog leuker. Deelnemers zullen ook ervaren dat ze nooit te oud zijn om te leren en veel plezier kunnen halen uit kunstzinnige activiteiten.

Speciaal programma
Het festivalprogramma bestaat uit diverse workshops speciaal gericht op ouderen. Het programma omvat disciplines als muziek, zang, dans, tekenen en schilderen, enz. Alles afgestemd op de oudere doelgroep. De keuze voor de workshops waaraan men werkelijk deelneemt neemt men op de dag zelf tijdens het festival.

Laagdrempelige deelname
Het ouderenfestival De Late Roeping is een initiatief van Kunstencentrum Venlo in samenwerking met SOB Venlo. Het bezoek en actieve deelname aan het festival is gratis voor leden van de SOB Venlo. Kosten voor niet-leden is 5 euro, maar men wordt dan tevens automatisch lid van de SOB.

Het festival seniorenfestival De Late Roeping vindt plaats op donderdag 27 september van 9.30 uur tot 15.30 uur. Per dagdeel zijn er in een festivalsetting meerdere workshops waaruit deelnemers kunnen kiezen. Alle activiteiten vinden plaats op de hoofdlocatie van Kunstencentrum Venlo aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. 

Aanmelden voor deelname aan het festival kan door een email te sturen aan elamers@kunstencentrumvenlo.nl o.v.v. De Late Roeping. Het festival richt zich nadrukkelijk op senioren van 55+.


Gerelateerde projecten

De Late Roeping (seniorenfestival)

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest.

Lees meer

Meer nieuws

Gratis proeflessen | muziek en dans

Ben jij, je kind, je man of vrouw, jong of oud, alleen of met meer en op zoek naar een leuke hobby in dans of muziek? Kom dan een gratis... Lees meer

Yes! De cursussen voor 2018-2019 staan nu online!

Je bent je toevallig al aan het oriënteren op inspirerende cursussen voor na de zomervakantie? Of je wilt gewoon lekker verder waar je mee bezig was de afgelopen tijd? Kunstencentrum... Lees meer

NIEUW!! Basiscursus HaFaBra directie

In onze rol als verbinder en aanjager van cultuurparticipatie en kunstbeoefening bieden we onder andere ondersteuning aan muziekverenigingen; bij de ontwikkeling van hun vereniging en educatie van hun leden. Vanaf... Lees meer

Bekijk al het nieuws