Venlo krijgt nieuw seniorenfestival: De Late Roeping

Venlo krijgt binnenkort een nieuw festival dat senioren mee laat doen door middel van cultuurparticipatie.De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest. Het doel van het seniorenfestival De Late Roeping is de oudere Venlonaren (hernieuwd) kennis te laten maken met actieve kunst- en cultuur beoefening. Het festival vindt plaats tijdens de Week tegen de Eenzaamheid op donderdag 27 september. Buiten dat het festival mensen laat ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn, brengt het mensen ook bij elkaar.

(cultuur)participatie
De Late Roeping is een actief cultuurfestival waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met kunst en cultuur. Door samen aan de slag te gaan wordt het nog leuker. Deelnemers zullen ook ervaren dat ze nooit te oud zijn om te leren en veel plezier kunnen halen uit kunstzinnige activiteiten.

Speciaal programma
Het festivalprogramma bestaat uit diverse workshops speciaal gericht op ouderen. Het programma omvat disciplines als muziek, zang, dans, tekenen en schilderen, enz. Alles afgestemd op de oudere doelgroep. De keuze voor de workshops waaraan men werkelijk deelneemt neemt men op de dag zelf tijdens het festival.

Laagdrempelige deelname
Het ouderenfestival De Late Roeping is een initiatief van Kunstencentrum Venlo in samenwerking met SOB Venlo. Het bezoek en actieve deelname aan het festival is gratis voor leden van de SOB Venlo. Kosten voor niet-leden is 5 euro, maar men wordt dan tevens automatisch lid van de SOB.

Het Seniorenfestival De Late Roeping vindt plaats op donderdag 27 september van 9.30 uur tot 15.30 uur. Per dagdeel zijn er in een festivalsetting meerdere workshops waaruit deelnemers kunnen kiezen. Alle activiteiten vinden plaats op de hoofdlocatie van Kunstencentrum Venlo aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. 

Aanmelden voor deelname aan het festival kan door een email te sturen aan elamers@kunstencentrumvenlo.nl o.v.v. De Late Roeping. Het festival richt zich nadrukkelijk op senioren van 55+.


Gerelateerde projecten

De Late Roeping (seniorenfestival)

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest.

Lees meer

Meer nieuws

InBeeld Netwerkdag | eerste editie

Op zondag 4 november 2018 van 11.00 tot 17.00 uur vindt de eerste InBeeld Netwerkdag plaats, een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg. Lees meer

Hugo Jacobs 50 jaar cursist bij Kunstencentrum Venlo!

Hoewel Kunstencentrum Venlo als stichting pas sinds 2004 bestaat, gaat het cursistenbestand veel verder terug. Fusies, overnames en een doorstart gingen eraan vooraf. Onderweg haakten cursisten af. Maar er waren... Lees meer

Strijkers Play inn

Op zaterdag 29 september vindt de Strijkers Play inn plaats. Al voor de twaalfde keer op rij organiseert Kunstencentrum Venlo in samenwerking met de Kreismusikschule uit Viersen dit heuse evenement... Lees meer

Bekijk al het nieuws