Cursusaanbod
HomeVenlo krijgt meerjarige Cultuurimpuls!

Dit jaar start het Cultureel Platform Venlo met een meerjarige Cultuurimpuls. Doel is de inzet van kunst als katalysator voor culturele, sociale en economische ontwikkeling in de aandachtswijken van Venlo.We hebben op hoofdlijnen een programma geformuleerd en daar samen met de gemeente ook middelen voor gereserveerd. Het heeft even geduurd, maar nu zijn we zover. Dat programma willen we nu samen met een groot aantal culturele en maatschappelijke organisaties verder vorm en inhoud gaan geven. Alleen samen kunnen we het verschil maken.

We nodigen jou (en anderen uit je organisatie) daarom van harte uit voor een startbijeenkomst op donderdag 28 maart. Kort daarna organiseren we een ‘Week van de cultuurimpuls’ met themabijeenkomsten waarin we gezamenlijk met het veld de verschillende programmalijnen verder kunnen uitwerken. Noteer alvast de data en zegt het voort. Binnenkort volgt meer informatie.


Startbijeenkomst Cultuurimpuls Venlo
Hoe en waarom een cultuurimpuls en welke rol kan jij daarin spelen?
Donderdag 28 maart van 16.00 tot 17.30 uur
locatie: Bibliotheek Venlo.

Graag hier aanmelden

De week van de Cultuurimpuls
voorlopig programma

Maandag 8 april van 19.30 tot 21.30 uur
Think Global – Act Local - Nieuwe aanjagers en cultuurmakers
Hoe vertaal je grote maatschappelijke thema’s vanuit de wijk naar de stad en vice versa?

Dinsdag 9 april van 19.30 tot 21.30 uur
Creërend leren in je eigen leefomgeving
Hoe verbind je onderwijs met creatieve uitdagingen in de eigen leefomgeving en vice versa?

Woensdag 10 april van 19.30 tot 21.30 uur
Talentontwikkeling en nieuw publiek
Hoe verbind je talenten in de wijk met voorzieningen in de stad en vice versa?

Donderdag 11 april van 19.30 tot 21.30 uur
Lang leve de kunst
Hoe verbind je kunst met gezond en gelukkig ouder worden?

De bijeenkomsten worden de komende weken samen met partners uit het culturele en maatschappelijke veld verder voorbereid. Wil je daar ook aan bijdragen neem dan contact met ons op. We streven naar een mix van inspirerende gastsprekers van dichtbij en verder weg en interactieve werksessies. Doel is om op korte termijn tot concrete projecten te komen die de stad en de wijken een nieuwe culturele impuls geven. Doe je ook mee?

Heb je naar aanleiding van deze uitnodiging vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan contact op met kwartiermaker Sikko Cleveringa van CAL-XL, laboratorium voor kunst en samenleving. Mail info@cultuurimpulsvenlo.nl of bel 06-81592248.

Tot binnenkort!Meer nieuws

Stagiaire Kim geslaagd bij Kunstencentrum Venlo

In januari 2019 is Kim van Dijk, derdejaars student aan de Academie voor Beeldende Vorming aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, aan een stage begonnen bij Kunstencentrum Venlo. Deze heeft... Lees meer

Trumpet Festival Venlo ism legendarische Ack van Rooyen

Op zaterdag 22 juni organiseert Kunstencentrum Venlo in samenwerking met het Conservatorium Maastricht en Poppodium Grenswerk het Trumpet Festival Venlo. Speciale gast is niemand minder dan de legendarische Nederlandse jazztrompettist... Lees meer

InBeeld!

InBeeld, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch Limburg. Lees meer

Bekijk al het nieuws