Cursusaanbod
HomeScan dit nu!

Heb jij ook een QR-code ontdekt in het straatbeeld, op sociale media, in onze nieuwsbrief, op onze website of ergens anders? Leuk dat je er bent! Want we hebben een aantal docenten die je graag persoonlijk uitnodigen voor een proefles na de zomervakantie. Keuze genoeg!Willem Suilen is pianodocent bij Kunstencentrum Venlo. Wil je pop/jazz nummers op de piano leren spelen of ben je meer een liefhebber van klassieke muziek op piano? Voor beide muziekstijlen kun je bij hem terecht! Dus je hoeft niet eens meteen te kiezen. Willem nodigt je graag uit voor een proefles na de zomervakantie.


Je bent geïnteresseerd in fotografie, maar de technische kant van de camera geeft je nogal wat hoofdpijn en dan heb je nog zoiets als compositie. Nicky Caspers-Boeren gaat jou daarbij helpen. De cursus Fotografie basis is uitermate geschikt voor de beginnende fotograaf in jou en schenkt aandacht aan de theorie achter het fotograferen en de praktijk. Ken je de basisbeginselen van fotografie? Dan ben je klaar voor de cursus Fotografie experts en leer je nog meer over de mogelijkheden van je camera en de technieken die je kunt toepassen. Nicky nodigt je graag uit voor een gratis proefles na de zomervakantie.


Heb je behoefte aan een moment van creativiteit en bewustwording? Ga intuïtief met kunst aan de slag in onze nieuwe cursus Kunst ben jij Je gaat je ontspannen, leert loslaten en dichter bij je gevoel te komen. Een soort mindfulness maar dan op een kunstzinnige manier. Patricia Valkenburg en Janneke Leijendekkers nodigen je uit om na de zomervakantie met hen samen jezelf beter te leren kennen.


Kun je maar niet stil zitten en draai je pirouettes tot je erbij neervalt? Dan is een van de vele danscursussen bij Kunstencentrum Venlo iets voor jou! Wat dacht je van Kleuterdans, Kinderdans óf Klassiek ballet bij Melanie Melis? Vanaf 2 jaar kun je al beginnen met dansen bij Kunstencentrum Venlo. Een keer uitproberen? Meld je aan voor een gratis proefles.


Astrid Roox is smartphone fotografie docente bij Kunstencentrum Venlo. Geïnteresseerd in Smartphone fotografie cursussen? Bij Astrid zit je op het juiste plek! Je kunt je nu alvast aanmelden voor een gratis proefles ná de zomervakantie. Ben je beginner? Check dan snel bovenstaand filmpje van Astrid.


Heb je de basis van smartphone fotografie al onder de knie, maar je wilt meer leren over fotograferen in specifieke omstandigheden, of het verbeteren van je composities? Astrid Roox got you covered! Tijdens de cursus Smartphone fotografie voor gevorderden ga je aan de slag met onderwerpen zoals creatieve oplossingen bij weinig licht, composities maken, diepte creëren, fotograferen met tegenlicht en improviseren op straat. Meld je aan voor een gratis proefles ná de zomervakantie.


Heb je de smartphone fotografiecursus voor beginners en gevorderden al in the pocket? Dan wordt het tijd voor de cursus Smartphone fotografie voor experts waarin onder andere techniek en het gebruik van apps aan de orde komen. Astrid Roox springt samen met jou in het diepe. Na deze cursus fotografeer je met een compleet ander oog de wereld. Kom ná de zomervakantie langs voor een gratis proefles.


Geïnteresseerd in dwarsfluit lessen? Leer bij Marloes Berden jouw favoriete nummers spelen op de dwarsfluit. Of het nu klassieke muziek is of de laatste pophits, Marloes leert je alle kneepjes van het dwarsfluit spelen. Een keer uitproberen? Meld je aan voor een gratis proefles.


Wil jij blokfluit leren spelen? Hanne Marie Janse laat jou kennismaken met de blokfluiten die er allemaal zijn en leert je jouw favoriete liedjes te spelen op dit bekende instrument. En superleuk om samen te spelen in een trio, kwartet of zelfs in een ensemble. De blokfluit is veelzijdiger dan je misschien zou denken. Hanne Marie nodigt je uit voor een gratis proefles.


Ben jij een theaterdier en zoek jij de uitdaging in zingen, dansen én acteren? Dan is Musicalkids vast iets voor jou! Hier combineren we alle drie de kunstvormen in één cursus en samen met Cheryl Zwiggelaar werk je toe naar een voorstelling. Kom maar op als je durft! Twijfel je? Meld je dan gewoon eerst aan voor een gratis proefles.


Vind jij de hobo ook een prachtig instrument? Dorothée van den Bercken leert je graag hoe dit bijzondere instrument te bespelen. Hobo spelen kun je alleen of met pianobegeleiding, maar ook in een ensemble met andere hoboïsten of bijvoorbeeld een blaaskwintet. Een keer uitproberen? Meld je aan voor een gratis proefles.


Weten wat er nu schuilgaat achter klassieke muziek? Maurice Wiche weet je er alles over te vertellen in zijn Luistercursus klassieke muziek! In zijn luistercursus betreed je in ontspannen sfeer de ongekend rijke en mooie wereld van de klassieke muziek en leer je gaandeweg bewuster te luisteren. Je zult zien (én horen ;-)) dat je de muziek zoveel intenser gaat beleven.


Hoe bijzonder is het als je met jouw smaak en stijl de wereld een beetje mooier kunt maken. Duurzaamheid is hot! Dus waarom niet toepassen in je eigen ideeën en het creëren van je eigen look tijdens de cursus Duurzaam modeatelier? Met behulp van Mariëlle van der Schrier breid je meteen je naaivaardigheden uit en maak je kennis met nieuwe technieken. Probeer het gerust een keer uit in een gratis proefles.


Barre fit is een danceworkout voor volwassenen die geïnspireerd is met name op de bewegingen van klassiek ballet, maar ook van yoga en pilates. Een keer per week ga je een uur samen met Merlijn Kanters aan de slag om te werken aan een fit, elegant en flexibel lichaam. Een keer uitproberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles.


Kun je niet stilzitten als je urban- of hiphopmuziek hoort? En vind je jazz ook leuk? Naast de actuele top-40 muziek, zijn deze muziekstijlen dé inspiratiebronnen voor Streetjazz. Je hoeft dus niet te kiezen. Het komt gewoon allebei aan bod. Bij Streetjazz kun je je samen met Merlijn helemaal uitleven! Probeer het gerust een keertje uit.


Bij Klassiek/moderne dans leert Merlijn jou al echte danspasjes en leer je naast Klassiek ballet ook de basis van Moderne dans. Zo maak je kennis met de verschillende dansstijlen en ontdek je welke dansstijl je het allerleukste vindt. Merlijn nodigt je graag uit voor een gratis proefles.


Dansplezier, creativiteit en samenwerken op voornamelijk populaire muziek staan centraal. In de lessen Jazzdance werk je samen met Isa Hoornsman aan jouw techniek en wordt er veel gedanst op aansprekende muziek. Weten wat dat precies betekent? Meld je dan aan voor een gratis proefles Jazzdance bij Isa.


Geniet je ervan om met je baby, dreumes of peuter te zingen en muzikale spelletjes te leren? In de cursus Peuterpop, die je samen met je (klein)kind - 1 tot 4 jaar - kunt volgen, wordt op een speelse manier kennis gemaakt met muziek. Dorrie Besouw en Karel kunnen niet wachten om te beginnen! Kom je ook? Zij heten je graag welkom in een gratis proefles.


Een van de meest veelzijdige instrumenten, én een met een lange historie, is wel de viool. Je kunt er klassieke muziek op spelen, maar ook pop- en rockmuziek of zelfs folk. Ook kun je alleen of samen spelen. Onze docente Mariska Rijk laat jou graag zien wat er allemaal mogelijk is. Ontdek in haar vioollessen wat jou aanspreekt.


Je leert bij Abstract schilderen verschillende technieken en materialen kennen die jou helpen je eigen beeldtaal te ontwikkelen. En met de inspiratie en vrije geest van Aschwin Breur ontdek jij welke talenten in jou verborgen zitten en wat de betekenis van originaliteit van kunst is. Een keer uitproberen? Kom dan gerust een keertje gratis proeven.


Je kunt met relatief weinig en eenvoudig gereedschap de meest geweldige kunstwerken maken bij Sculpturale keramiek. Samen met Arjen Markenstein ga jij ontdekken wat de mogelijkheden van keramiek zijn. Een keer uitproberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles.


Je krijgt les in percussie in diverse muziekstijlen en met de meest uiteenlopende percussie-instrumenten. Aan de hand van je favoriete nummers werk je samen met Duncan Tilmans aan je groove en techniek. Naast deze lessen heb je ook de mogelijkheid om mee te spelen in een popband of percussiegroep en kun je meedoen aan optredens. Twijfel je nog een beetje? Meld je dan aan voor een gratis proefles.


Vanaf 2 jaar kun je al beginnen met dansen bij Kunstencentrum Venlo. Kinderen maken op een speelse wijze kennis met de beginselen van klassieke en moderne dans. Er wordt vooral ingespeeld op de fantasie van de kinderen en we maken gebruik van allerlei materialen. Alles zodat de kinderen zich optimaal mogelijk kunnen inleven en uitleven in dans. Meld je aan voor een gratis proefles voor Peuterdans of Kleuterdans en ga samen met Merlijn Kanters aan de slag!


Kinderdans is een mix van basis ballet en andere dansstijlen. Er wordt gedanst op verschillende muziek en er wordt er samen met Merlijn Kanters aandacht besteed aan houding, coördinatie, muzikaliteit en samenwerken. Ook zijn er dansspelletjes en worden er dansjes geoefend. Tijdens deze lessen staat het dansplezier voorop!

Geïnteresseerd in pianolessen klassiek? Leer bij Kunstencentrum Venlo jouw favoriete nummers spelen op piano. Of je nu fan bent van Bach of van Mozart. Of speel je liever muziek van Disney of andere films? niets is te gek! Samen met Lianne Langen leer je jouw favoriete nummers spelen op de piano.


Klarinet is een veelzijdig instrument. De klarinet is bij uitstek een instrument om mee samen te spelen. Bijvoorbeeld in de harmonie of een andere vorm van samenspel. Het is ook prima geschikt voor solospel. Je kunt er alle soorten muziek mee maken. Denk maar aan klassiek, pop en jazz. Maar het wordt ook ingezet onder andere bij volksmuziek, dansmuziek en klezmer. Ga met José Bartels-Boom aan de slag en speel na een tijdje de mooiste muziekstukken.

Je krijgt drumles in diverse muziekstijlen. Er wordt gewerkt met cd’s, boeken en Wijnand van Groesen helpt je aan mogelijkheden om te spelen in bands. In de lessen klassiek slagwerk, krijg je les op kleine trom, pauken en mallets. Deze lessen zijn gericht op fanfare en harmonie. Slagwerk wordt gebruikt in pop, jazz, rock, hiphop, Latin maar ook in minder bekende stijlen zoals Afrikaans en Braziliaans. Elke muziekstijl kent zijn eigen instrumenten, techniek en ritmiek.


Je krijgt drumles in diverse muziekstijlen. Er wordt gewerkt met Youtube, Spotify, metronoom, boeken. Aan de hand van je favoriete nummers en samen met Duncan Tilmans werk je aan je 'groove' en techniek. Naast deze lessen heb je ook de mogelijkheid om mee te spelen in een popband in het bandtraject en kun je meedoen aan diverse optredens. De lessen zijn ook geschikt voor mensen die verder willen in de muziek (conservatorium, rockacademie).Gloednieuwe cursussen

En ben je benieuwd naar ons nieuw cursusaanbod waarmee we na de zomervakantie gaan starten? Achter de schermen is hard gewerkt aan een aantal gloednieuwe cursussen. Klik hier voor een overzicht en laat je nog meer inspireren.


Gerelateerde evenementen

09 jun. 2021 23 jul. 2021 Nieuw cursusaanbod 2021-2022 online!

Woensdagmiddag 9 juni komt het nieuwe cursusaanbod 2021-2022 online te staan. We laten het je via de website en onze sociale media weten zodra we zover zijn. Lees meer


Meer nieuws

Weekendworkshops | eerste editie Mindful of Art

Elke tweede zaterdag van de maand, mits dit uitkomt in de jaarkalender, organiseert Kunstencentrum Venlo samen met Museum van Bommel van Dam een breed palet aan workshops binnen een maandelijks... Lees meer

Toffe workshops met Kunstbende | Helaas is deze dag komen te vervallen!

Ken je Kunstbende al? Dat is dé landelijke wedstrijd voor jou en andere creatieve duizendpoten tussen de 13 en 18 jaar. Moet je een supertalent zijn om mee te kunnen... Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht

Op dinsdagavond 2 november 2021 vond de persconferentie van het demissionaire kabinet plaats met informatie over voorgenomen aanpassingen van de coronamaatregelen per 6 november aanstaande. Lees meer

Bekijk al het nieuws