Cursusaanbod
HomeOpen dag | we zetten onze deuren wagenwijd open

We heten jong en oud van harte welkom in ons monumentale hoofdgebouw het Goltzius. Op zondag 26 september van 12.00 tot 16.00 uur kan iedereen, die geïnteresseerd is in kunst en cultuur, op zoek is naar een leuke (oude) hobby of zich cultureel wil ontwikkelen, ons cursusaanbod komen ontdekken.Want hoe leuk is het om bezig te zijn met kunst en cultuur?! Tijdens de Open dag willen docenten van Kunstencentrum Venlo bezoekers laten kennismaken met dat wat zij het liefste doen; de wereld een beetje mooier en de mensen gelukkig maken met kunst en cultuur. En daarom een programma in het teken van meedoen, passend binnen de coronamaatregelen die gelden vanaf 25 september en waarvoor bezoekers welkom geheten kunnen worden zonder coronatoegangsbewijs.

Programma Open dag 2021

Verspreid over de middag zijn er meedoelessen beeldend, mode en dans. Ook kunnen bezoekers komen zingen, instrumenten uitproberen en zijn er korte demo’s en mini-exposities. Denk maar aan meedoelessen zoals Kids & Kunst, Beeldhouwen en Schilderen. Of een tas pimpen of een meedoeles duurzame mode maken in het modeatelier. Er zijn meedoelessen dans en speciaal voor jongens een meedoeles Boys Class. Verder kunnen instrumenten zoals drums, accordeon, gitaar, dwarsfluit, cello, viool en nog meer worden uitgeprobeerd. Tot slot staan medewerkers klaar om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

Klik hier voor het concrete programma tijdens de Open dag

Tot 26 september!

12.00 tot 16.00 uur
Goltziusstraat 21, Venlo

Nieuw cursusaanbod 2021-2022

Het nieuwe cursusseizoen 2021-2022 staat boordevol nieuw cursusaanbod. Voor mensen die willen reflecteren middels kunst, houden van kunstgeschiedenis of juist niet kunnen kiezen uit verschillende beeldende vormen biedt de afdeling beeldend nieuw aanbod zoals Kunst ben jij, Uurtje kunst of Mixed media. De modeafdeling zet in op het maken van duurzame mode en fotografiedocenten gaan nog meer de diepte in met cursussen voor cursussen voor experts.

De muziekafdeling breidt uit met percussielessen, zowel individueel als in groepsverband. Ook kun je jezelf – tijdens het zingen – leren begeleiden op piano of gitaar. Begeleid je liever een orkest of koor, leer je dat in de nieuwste provinciale Oriëntatiecursus dirigeren.

De afdeling dans biedt komend seizoen Boys Class en (Engelstalige) danscursussen speciaal voor (internationale) studenten. Ook gaan dansdocenten les geven aan peuters en kleuters in Tegelen.

Meer informatie over ons nieuwe cursusaanbod

Meer informatie over de start en gratis proeflessen beeldende kunst, fotografie en mode vanaf maandag 27 september


Gerelateerde evenementen

26 sep. 2021 OPEN DAG | Ontdek Kunstencentrum Venlo

Vandaag zetten we onze deuren wagenwijd open! Van 12 tot 16 uur heten we cultuurliefhebbers van harte welkom in ons prachtige Goltzius. Tijd om te ontdekken en kennis te maken... Lees meer


Meer nieuws

UPDATE ** INTERNETSTORING | we zijn niet bereikbaar

Jaaaaaaa! We zijn er weer! De storing lijkt voorbij en we zijn weer telefonisch én per mail bereikbaar. Lees meer

Is creativiteit erfelijk? Venlonaren gezocht voor cultureel experiment

Kunstencentrum Venlo start met een langlopend praktijkonderzoek naar de vraag of creativiteit erfelijk is? Voor de eerste experimenten worden (groot)ouders en (klein)kinderen gezocht om mee te doen aan workshops in... Lees meer

Scan dit nu!

Heb jij ook een QR-code ontdekt in het straatbeeld, op sociale media, in onze nieuwsbrief, op onze website of ergens anders? Leuk dat je er bent! Want we hebben een... Lees meer

Bekijk al het nieuws