Cursusaanbod
HomeOost West Huiskamer Festival 2019

De eerste editie van huiskamerfestival Oost West pakte fantastisch uit. Zo mooi dat we besloten dit jaar weer een editie te houden. Op zondag 24 november is het zover! Van 13.00 tot 18.00 uur stellen 15 woningen/panden in de wijk Venlo-Oost hun deuren open voor dit intieme, winterse muziekfestival.Vorig jaar kwam de klik tussen woonkamer, artiest en publiek op een hele natuurlijke manier tot stand. Deze tweede editie dienen de artiesten als coach voor de jonge talenten, Ze nemen de jonge muzikanten die aan elke huiskamer worden toegevoegd echt onder de arm om samen iets moois te maken. Elke artiest zal drie korte optredens verzorgen in één huiskamer.

Door het festival te concentreren in één wijk, is het voor publiek eenvoudig om op loop- of fietsafstand meerdere huiskamers te bezoeken. Volgend jaar zal weer een andere wijk gekozen worden. Oost West is een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer ter beschikking stellen centraal staat. Oost West wil graag publiek op een intieme manier laten kennis maken met muziek uit de regio. Dus pak de fiets of loop van huiskamer naar huiskamer op zoek naar spannende muziek en een kijkje in deze huizen. De optredens duren van 13:00 tot 18:00 uur en zijn allemaal gratis te bezoeken.

Huiskamerfestival Oost West wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurimpuls Venlo.

Bekijk hier het programmaboekje met plattegrond.

Dank aan alle deelnemende huiskamers en artiesten!

Babs van Bree / Chronos / Floating Leaf / Kitty Roeffen / Kwante Hippe / La Moxxi Manis / Lörk / New Bliss / Peter Beeker / ScratchJazz / The Arthur & Thijs Funk Express / The Daffodils / Thursday’s Coming / Trio de Janeiro / Vincent van Reen

Poppodium Grenswerk & Kunstencentrum Venlo

Huis 1: Tigelarij 8 | Vincent van Reen

Vincent van Reen pakte op zijn zesde voor het eerst de oude gitaar van zijn vader op. Het was meteen raak. Sindsdien is hij beïnvloed door de melodische songs van James Taylor, het gitaarspel van Tommy Emmanuel en de krachtige mix van muziek en verhalen.

Huis 2: Burgemeester Conraetzstraat 27 | Kitty Roeffen

Volgens haar docenten op de musicalopleiding heeft Kitty Roeffen door haar zorgeloze jeugd nog nauwelijks wat meegemaakt en kent ze daarom geen emoties. Sindsdien loopt alles in de soep. Heel fijn, want inmiddels heeft ze dus voldoende levenservaring om een voorstelling te vullen. Ze wordt begeleidt door pianist Werner van Gool.

Huis 3: Burgemeester Conraetzstraat 18b | Chronos

Chronos is een Amsterdams danscollectief dat gevormd werd in 2015, in het laatste jaar dat de vier leden studeerden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sarah Soethoudt is een van de vier leden. Ze komt uit Venlo en zal tijdens Oost West een solo performance laten zien.

Huis 4: Hertog Reinoudsingel 145 | Trio de Janeiro

Trio de Janeiro is een drietal (verrassing!) dat put uit salsa, latin en samba. Mirthe Kuipers en de zusjes Maike en Willeke Stevens trekken je met hun driestemmige zang zo het zuidelijk halfrond op, de zon in! En dat allemaal in het Venloos dialect.

Huis 5: Hertog Reinoudsingel 129 | Babs van Bree

In de wereld van 24 uurs actie, miljoenen mogelijkheden, social media, gedragsregels en eisen zoekt Babs van Bree haar eigen weg. Haar stem is haar instrument. Ze houdt van intense klanken en pure woorden. Improvisatie speelt daarbij een belangrijke rol.

Huis 6: Burgemeester van Darthstraat 4 | Lörk

Lörk is een relatief nieuwe Venlose band, die – net als pioniers Doe Maar – Nederlandstalige reggae- en ska-pop maakt. Tekstueel zoeken ze het dicht bij huis. Relatiebreuk, of het missen van een bus? In alles schuilt een liedje. En die blijven ook in huiskamersetting overeind.

Huis 7: Van Millenstraat 26 | Peter Beeker

Venlo kent weinig echte rockhelden, maar Peter Beeker is er zeker een. Onverstoorbaar ploegt hij al dertig jaar door de Noord-Limburgse zandgrond in zijn eigen stijl. Met of zonder stroom, met akoestische gitaar of gewapend met een Telecaster: het maakt Beeker niks uit.

Huis 8: Oranjestraat 4 | The Daffodils

De nieuwste rockband van Venlo heet The Daffodils en bestaat uit vijf jonge muzikanten die volop aan de weg timmeren. De band handelt in dezelfde bluesy rock anthems waar bijvoorbeeld ook Beth Hart in grossiert. Hun debuutalbum is onderweg!

Huis 9: Parallelweg 29 | Floating Leaf

Floating Leaf is het geesteskind van Lieve Frey, een bijzonder getalenteerde zangeres en pianiste die de afgelopen jaren bewees met verschillende stijlen en vormen uit de voeten te kunnen. Solo, in een band, als bandleider? Het is allemaal volledig authentiek en van heel hoog niveau.

Huis 10: Dominee de Jonglaan 24 | New Bliss

New Bliss is een echte familieaangelegenheid. De ritmesectie bestaat uit tweeling Jelle en Jochem en oudere zus Renske is zanger/gitarist van de band. Het trio schijft de ene na de andere catchy single die stuk voor stuk hun weg vinden naar duizenden luisteraars op Spotify.

Huis 11: Wethouder Lommenstraat 45 | La Moxxi Manis

De bandleden van La Moxxi Manis kennen elkaar al een half mensenleven en deelden podia in verschillende soul, funk en latin-formaties. Dit kwartet schakelt tussen cumbia, bossanova en salsa. Het woord Moksi staat voor ‘gemengd’ en vat eigenlijk alles samen.

Huis 12: Brandnetel 25 | Kwante Hippe

Kwante Hippe is niet meer weg te denken uit de Venlose dialect-scene en is een van de hardst werkende bands van Venlo. In augustus kwam hun tweede album uit. Kwante Hippe onderneemt dit najaar een huiskamertour en daar past een optreden op Oost West natuurlijk naadloos in.

Huis 13: Frits Peutzstraat 9 | The Arthur & Thijs Funk Express

Het jonge saxofoonbeest Thijs Nissen is een Venlose Rotterdammer. Met zijn trio gaat voor de keiharde swing uit de gloriedagen van de jazz, maar vandaag speelt hij samen met contrabassist Arthur Geurts, Venlonaar in hart en nieren. Verwacht pompende baslijnen en swingende saxofoon riffs.

Huis 14: Hinsbeckerweg 14 | ScratchJazz

ScratchJazz heeft in een paar jaar tijd een onmisbare positie verworven als belangrijke kweekvijver voor jazztalent. Ook dit jaar vond weer een groot coachingstraject plaats, uitmondend in het festival in oktober. Het beste uit de vijver is ook te zien tijdens Oost West.

Huiskamer 15: Postweg 172 | Thursday’s Coming

Thurday’s Coming grijpt terug naar de glorieuze jaren negentig, met invloeden van acts als Pearl Jam en Counting Crows. Sinds 2015 zijn ze samen, en maken ze de omgeving onveilig met hun dynamische pop/rock. Tijdens Oost West gaan ze voor de intieme, akoestische variant.


Gerelateerde evenementen

24 nov. 2019 Oost West Huiskamer Festival

​De eerste editie van huiskamerfestival Oost West in 2018 pakte fantastisch uit. Zo mooi dat we besloten dit jaar weer een editie te houden. De klik tussen woonkamer, artiest en... Lees meer


Meer nieuws

Laat je peuter kennis maken met dans in de cursus Peuterdans!

Dansen als een dier, met een lintje of een ballon? In deze cursus maakt je peuter op een speelse en beweeglijke manier kennis met dans. De vaardigheden rennen, draaien, buigen... Lees meer

NIEUW! Dagworkshop prentkunst, oftewel Droge naald techniek

Kunstencentrum Venlo experimenteert dit seizoen volop met nieuw cursus- en workshopaanbod. Tijd voor een nieuwe beeldende workshop! Monique Romeijn heeft een workshop prentkunst ontwikkeld. Op vrijdag 13 december laat zij... Lees meer

Tweede editie seniorenfestival De Late Roeping

Artist in Residence STRP geeft senioren creatieve toekomst. Lees meer

Bekijk al het nieuws