Cursusaanbod
HomeNieuwe expositie cursisten Kunstencentrum Venlo in D'n Horstgraaf

Verpleeghuis D’n Horstgraaf aan de Auxilliatrixweg 35 in Venlo opent vrijdag 29 maart om 17.00 uur, in aanwezigheid van de exposanten, een nieuwe expositie. Ditmaal worden werken van beeldende cursisten van Kunstencentrum Venlo gepresenteerd; keramiek, beeldhouwwerken, tekeningen en schilderijen.D’n Horstgraaf wil in samenwerking met het Kunstencentrum zijn bewoners en bezoekers laten kennismaken met kunst van cursisten. Anderzijds wil het Kunstencentrum zijn cursisten de mogelijkheid bieden hun werk in een andere omgeving te presenteren. Het gebouw van D’n Horstgraaf ligt in het mooie Auxilliatrixpark en staat dagelijks open voor iedere bezoeker.

Na een eerste succesvolle samenwerking, is dit de tweede expositie van de hand van cursisten van Kunstencentrum Venlo.

Variatie in werk

De getoonde keramische en beeldhouwwerken, evenals de tekeningen en schilderijen geven zicht op de activiteiten en de daaruit voortvloeiende resultaten van cursisten. Elke cursist bewandelt zijn eigen pad. De persoonlijke keuze om tweedimensionaal (met verf of potlood) of driedimensionaal (met steen of klei) te werken, ontwikkelt zich in de loop van de cursus. Het Kunstencentrum heeft alle faciliteiten en kennis in huis om deze ontwikkelingen te begeleiden. Het plezier en de ervaringen van de cursisten is te zien aan de resultaten.

Creatieve uiting

De docenten van het Kunstencentrum geven ieder op eigen wijze vorm aan de lessen. Voorop staat dat iedere cursist in verschillende technieken basiskennis aangeleerd krijgt om eigen vaardigheden te kunnen ontwikkelen. Creativiteit uit zich op velerlei manieren en draagt bij aan het vormen van nieuwe ideeën. Met je handen iets creëren wat je bedacht hebt of wat spontaan gebeurt, geeft een goed gevoel.

Na de opening is de expositie nog dagelijks tot en met 26 mei vrij toegankelijk te bezoeken.

Klik verder voor meer informatie over de cursussen beeldhouwen (supercursus), sculpturale keramiek en masterclass schilderen.


Gerelateerde cursussen

Masterclass schilderen
18+ jaar Monique Romeijn Goltziusgebouw Venlo lesduur: 03:00 uur 18 lessen

Vanaf € 353,50 Meer info
Sculpturale keramiek
18+ jaar 18-09-'18 Arjen Markenstein Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur 26 lessen

Vanaf € 444,50 Meer info
Supercursus
18+ jaar Jos Beurskens Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur 26 lessen

Vanaf € 444,50 Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Meer nieuws

Toy Toy Toy | Eindvoorstelling dans

Speelgoed! Zolang de mens bestaat is er speelgoed en worden er spelletjes gespeeld. Van met poppen spelen tot buiten steppen en van Ganzenbord tot Candy Crush. Computerspellen zijn helemaal in... Lees meer

Goltzius Galerie | Ik ook van jou!

Kunstencentrum Venlo hangt de regenboogvlag uit en heeft een aantal beeldende cursisten uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken voor een speciaal thema. De expositie opent vrijdag 10 mei om 19.30 uur. Lees meer

Supercursus | Extra

Binnenkort start er een extra supercursus. Deze cursus bestaat uit 5 lessen. Lees meer

Bekijk al het nieuws