Cursusaanbod
Home
HomeNieuwe cursus Peuterpop van start

Geniet je ervan om met je baby of peuter te zingen en muzikale spelletjes te leren? In deze cursus, die je samen met je (klein)kind (1 tot 4 jaar) kunt volgen, wordt op een speelse manier kennisgemaakt met muziek.Geniet je ervan om met je baby of peuter te zingen en muzikale spelletjes te leren? In deze cursus, die je samen met je (klein)kind (1 tot 4 jaar) kunt volgen, wordt op een speelse manier kennisgemaakt met muziek. In de cursus zingen, dansen, trommelen, klappen en stampen we met elkaar. Samen met je (klein)kind ga je veel plezier beleven aan deze cursus. Baby's en peuters vinden het fijn als er met en voor hen gezongen wordt, ook thuis kun je verder oefenen want je krijgt de liedjes mee.

Waarom zou je Peuterpop gaan volgen?

  • het is goed voor de taalontwikkeling; door het vele zingen leert je baby/peuter nieuwe woordjes
  • het verbetert de motoriek; door te leren trommelen (hard en zacht), klappen, stampen zal je baby/peuter ontdekken wat hij allemaal met zijn handen en voeten kan doen.
  • het bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind; muziek maken doet een beroep op beide hersenhelften. De ene hersenhelft hangt vooral samen met het gevoel, de andere met denken. Bij het maken van muziek worden deze gekoppeld. Ook kan muziek bijdragen aan een goed geheugen.
  • het versterkt de band met je (klein)kind en de band tussen jouw (klein)kind en andere kinderen wordt versterkt.

Wanneer, hoe laat en waar?

De cursus start op vrijdag 15 februari. Onder begeleiding van de enthousiaste muziekdocente Dorrie Besouw kunnen de kleine muzikanten in de dop zich samen met hun (groot)ouder 8 weken lang op vrijdagochtend van 9.00 tot 9.45 uur of van 10.00 tot 10.45 uur uitleven in de dansstudio van Kunstencentrum Venlo (Goltziusstraat 21 Venlo).

Je kunt je opgeven via info@kunstencentrum.nl of neem contact met ons op voor meer informatie.

Data: 8 februari (proefles), 15 februari, 22 februari, 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april, 12 april, 19 april (open les, iedereen mag meekomen). 8 maart is er geen les i.v.m. de carnavalsvakantie.

Kosten: €59,-Meer nieuws

Expositie masterclass in D'n Horstgraaf verlengd!

In Zorgcentrum D'n Horstgraaf hangen momenteel werken van 15 cursisten van Monique Romeijn (cursus masterclass schilderen). De expositie die aanvankelijk t/m 10 maart duurde is nu verlengd t/m 24 maart... Lees meer

Dansweek; leuke workshops voor alle leeftijden!

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 februari is de DANSWEEK bij Kunstencentrum Venlo. Voor onze cursisten, maar ook voor dansers die geen danscursus bij ons volgen! Leuke workshops voor alle... Lees meer

Klaasstraat Pronkt met Poëzie

Van 30 januari t/m 10 februari exposeren 25 cursisten van Kunstencentrum Venlo op de Klaasstraat in bijna twintig etalages. Lees meer

Bekijk al het nieuws