Cursusaanbod
HomeGratis workshop Uurtje kunst online

Bij Kunstencentrum Venlo zitten we in deze tijd zeker niet stil. Om de lockdown voor iedereen een stukje leuker en creatiever te maken, komen onze docenten met nieuwe ideeën. Een van deze ideeën is een online editie van Uurtje Kunst!Bij Uurtje kunst online krijgen deelnemers op vrijdagavond vanaf 19.30 uur in een klein uurtje leuke weetjes, bijzondere geschiedenis en een mooie inkijk in de gewoontes en gebruiken van de schilderkunst. Beeldend docente Eva Geutjes neemt je mee in de rijke historie van de kunstgeschiedenis.

Speciaal voor onze 16+ cursisten

Uurtje kunst online bestaat uit vier workshops, speciaal voor onze cursisten vanaf 16 jaar. Deze bieden we hen geheel gratis aan. Cursisten hebben hierover van het Kunstencentrum een mail ontvangen met informatie en een link naar een online inschrijfformulier. Mocht je hierover meer willen weten of alsnog willen instromen, meld je dan aan via info@kunstencentrumvenlo.nl.

Vrijdag 12 februari | #1 Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw

De eerste les staat in het teken van de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw! Samen met docente Eva Geutjes duik je tijdens deze eerste online sessie in de verschillende schildergenres die in de Gouden Eeuw in Nederland ontstonden; van genrestuk tot stilleven en van de Hollandse luchten tot het portret.

Vrijdag 26 februari | #2 Ontstaan van de Westerse kunst (deel 1)

In deze les gaat Eva in op het ontstaan van de Westerse kunst. Ze vertelt vanavond over de oudste, tot nu toe bekende, rotsschilderingen, de grafkamers van Egyptenaren en de Klassieke kunst van de Grieken. Ook probeert ze verbanden te leggen met de moderne kunst van nu.

Vrijdag 5 maart | #3 Ontstaan van de Westerse kunst (deel 2)

Info volgt in week 9

Vrijdag 12 maart | #4 onderwerp wordt nog nader bepaald

Info volgt in week 9


Gerelateerde cursussen

Uurtje kunst
18+ jaar 29-01-'21 vrijdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:30 uur 4 lessen

Vanaf € 50,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Gerelateerde evenementen

12 feb. 2021 #1 Gratis workshop Uurtje kunst online - speciaal voor onze 16+ cursisten

Om de lockdown voor iedereen een stukje leuker en creatiever te maken, komen onze docenten met nieuwe ideeën. Een van deze ideeën is een online editie van Uurtje Kunst. Vanavond... Lees meer


Meer nieuws

Coronamaatregelen | Fysieke locaties gesloten

Als gevolg van de verlengde lockdown coronamaatregelen van 23 februari blijven alle fysieke leslocaties van Kunstencentrum Venlo tot nader orde gesloten in ieder geval tenminste maandag 15 maart. Lees meer

Bekijk al het nieuws