Groot worden met muziek!

We starten weer met Peuterpop, Hartstikke leuk voor je (klein)kind en ook nog goed voor zijn taalontwikkeling, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Samen met jou en andere kinderen gaat je (klein)kind kennismaken met geluiden, muziek en beweging. We starten vrijdag 23 februari weer.Het meezingen, klappen en bewegen op muziek en het samen muziek maken, dragen al op jonge leeftijd bij aan zowel de cognitieve, motorische als de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom start Kunstencentrum Venlo op 23 februari a.s. weer met een cursus Peuterpop voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. De allerkleinsten kunnen samen met (groot)ouders op speelse wijze kennismaken met geluiden en muziek.

Groot worden met muziek!

Kleine kinderen varen wel bij spelen, lezen, dansen en muziek maken. En al helemaal als ze dat samen met anderen kunnen doen in het bijzijn van papa, mama, opa of oma. Ieder kind kan zingen, spelen en klappen. (Groot)ouders en kinderen leren nieuwe liedjes, bewegen op muziek en er wordt gebruik gemaakt van instrumenten. Muziek maken maakt niet alleen blij. Het doet nog zoveel meer. Door het vele zingen en het leren horen van ritme leert je baby/peuter makkelijker nieuwe woordjes. Het zorgt ook voor verbetering van de motoriek. Door te leren trommelen (hard en zacht), klappen, stampen zal je baby/peuter ontdekken wat hij allemaal met zijn handen en voeten kan doen. Daarnaast bevordert muziek de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. Want muziek maken doet een beroep op beide hersenhelften. De ene hersenhelft hangt vooral samen met gevoel, de andere met denken. Bij het muziek maken worden deze twee gekoppeld. Ook kan muziek bijdragen aan een goed geheugen. En vergeet vooral niet dat het fijn is om echt de tijd te hebben voor je kind. De band met je kind en de band tussen je kind en andere kinderen worden versterkt.

Eerst proeven en dan starten

Kunstencentrum Venlo start op vrijdag 23 februari met de nieuwe cursus Peuterpop. Docente Dorrie Besouw begeleidt in deze wekelijkse les van 9.00 tot 9.45 uur of van 10.00 tot 10.45 uur de muzikanten in de dop en hun (groot)ouders. Om geïnteresseerden kennis te laten maken is de eerste les een (gratis) proefles. De cursus vindt plaats bij het Kunstencentrum aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. 

Meer informatie en/of aanmelden

Ga voor meer informatie en/of aanmelden naar Peuterpop bij Kunstencentrum Venlo of bel tijdens kantoortijden 077 - 3555 6 111. Mailen kan ook naar info@kunstencentrumvenlo.nl. Je kunt je ook eerst aanmelden voor een gratis proefles Peuterpop.
Meer nieuws

Cursiste keramiek Dettie Wismans-Hoex haalt de krant!

sinds 11 december is een selectie van Detties keramische beelden te bewonderen in de etalage van Admie BV, administratiekantoor aan de Pontanusstraat 3 in Blerick. Dit heeft ook de aandacht... Lees meer

Aandeel jeugdige kunstbeoefenaars groeit

De Monitor Amateurkunst 2017 van het LKCA is een tweejaarlijks onderzoek naar de staat van amateurkunsten en cultuurparticipatie. Lees meer

Bekijk al het nieuws

Gerelateerde cursussen

Peuterpop
1 - 3 jaar 45 min per les Dorrie besouw Goltziusgebouw venlo

Vanaf € 59,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod