CursusaanbodHugo Jacobs 50 jaar cursist bij Kunstencentrum Venlo!

Hoewel Kunstencentrum Venlo als stichting pas sinds 2004 bestaat, gaat het cursistenbestand veel verder terug. Fusies, overnames en een doorstart gingen eraan vooraf. Onderweg haakten cursisten af. Maar er waren er ook die meegingen van de ene naar de andere aanbieder. Zo ook Hugo Jacobs.Inmiddels volgt Hugo Jacobs al 50 jaar cursussen in tekenen en/of beeldhouwen ‘bij Kunstencentrum Venlo’. En nog steeds is hij niet uit gecreëerd!

Vier jaar

Hugo Jacobs begon in 1968 op 4-jarige leeftijd met zijn eerste beeldende cursus bij de toenmalige Vrije Academie. Deze was gevestigd onderin de kelder van de bibliotheek in Venlo-Centrum. Enorm door zijn ouders gestimuleerd, kwam hij zo in aanraking met tekenen en beeldhouwen. Creatieve hobby’s die tot op de dag van vandaag als een rode draad door zijn ‘kunstenaarscarrière’ lopen.

Les van bekende kunstenaars

In die 50 jaar dat hij cursist is, kreeg Hugo les van onder andere bekende kunstenaars zoals Fons Schobbers, Hans Uffink, Ruud Simons en Jos Beurskens. Sinds 2004 krijgt Hugo tips en trucs van deze laatste, toen nog verbonden aan de Vrije Academie die inmiddels verhuisd was naar de Helbeek in Venlo.
Toen de Vrije Academie in 2006 ophield te bestaan, konden de betreffende docenten solliciteren bij Kunstencentrum Venlo. Jos werd aangenomen en Hugo ging met Jos mee naar het culturele hart van Venlo; het Goltziusgebouw. Daar werkt Hugo, met zijn onuitputtelijke inspiratie en enthousiasme, nog altijd wekelijks aan zijn mooiste creaties en verlegt hij zijn grenzen.

Einde van creativiteit nog lang niet bereikt

Hugo, inmiddels conciërge op Basisschool Sint Martinus in Venlo, heeft al een aantal keer goochelshows gegeven bij het Kunstencentrum en speelt jaarlijks, tijdens de laatste les voor de kerstvakantie, kerstman in zijn eigen en andere cursusgroepen. Hij strooit dan met koekjes en zorgt voor veel gezelligheid. Kunstencentrum Venlo weet hem inmiddels te vinden als het op zoek gaat naar een cadeau voor speciale gelegenheden. Een aantal van zijn kunstwerken staat gegarandeerd op andermans schouw.

In het zonnetje

Wiel Vervoort, manager bij Kunstencentrum Venlo, verraste Hugo in zijn les op donderdagavond 27 september met een bos bloemen, vlaai en een leuke attentie waar hij veel plezier aan zal beleven; dit jaar mag Hugo zich helemaal gratis uitleven met tekenen en beeldhouwen in de Supercursus. Het Kunstencentrum hoopt hem nog lange tijd te mogen begroeten op donderdagavond in het Goltziusgebouw.

Bekijk hier het filmpje van de huldiging van Hugo!


Gerelateerde cursussen

Supercursus
19:30 uur 26 lessen 2,5 uur per les Jos beurskens

Vanaf € 444,50 Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Meer nieuws

Kerstconcert piano en dwarsfluit

Woensdag 19 december is er in de foyer van het Goltzius, Kunstencentrum Venlo een kerstconcert. Lees meer

Striekers van 't Kunstencentrum

Onder de naam Striekers van 't Kunstencentrum brengen cursisten cello en viool zondag 16 december de bewoners van verzorgingshuis Maria Auxiliatrix in de stemming voor kerstmis. Lees meer

Expositie Masterclass schilderen in D’n Horstgraaf

Op vrijdag 7 december om 16.00 uur opent Zorgcentrum D’n Horstgraaf aan de Auxiliatrixweg 35 in Venlo een nieuwe expositie. Ditmaal worden uitdagende werken van 15 cursisten van de Masterclass... Lees meer

Bekijk al het nieuws