Cursusaanbod
HomeGoltzius Galerie | Ik ook van jou!

Kunstencentrum Venlo hangt de regenboogvlag uit en heeft een aantal beeldende cursisten uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken voor een speciaal thema. De expositie opent vrijdag 10 mei om 19.30 uur.Vrijdag 10 mei om 19.30 uur opent in de Goltzius Galerie bij Kunstencentrum Venlo een nieuwe expositie met werk van cursisten van verschillende beeldende disciplines. De expositie is ontstaan rondom de Roze Zaterdag 2019, een evenement dat dit jaar in Venlo én Krefeld plaatsvindt. Cursisten van het Kunstencentrum hebben rondom dat thema een werk gemaakt om zich aan te sluiten bij de gedachte achter deze speciale dag.

Roze Zaterdag

Op 29 juni vindt in Venlo de Roze Zaterdag 2019 plaats. Dit is een dag dat tolerantie, bewustwording en acceptatie naar de LHBTI-gemeenschap (lesbienne, homo, biseksueel, transgender en interseksen) landelijk gevierd wordt. Docenten van verschillende beeldende disciplines van het Kunstencentrum hebben hun cursisten gevraagd om aan een gerelateerd thema te werken.

Verschillende disciplines

Cursisten van de cursus Abstract Schilderen kregen een vrije opdracht binnen het thema LHBTI. De Keramiek cursisten zijn aan de slag gegaan met de slogan van de Roze Zaterdag 2019: Ik ook van Jou, terwijl de cursisten van Schetsen en Schilderen onder andere zochten naar de diversiteit in jezelf (vrouwelijke en mannelijke kant). Ook sluiten de jongeren (12-17 jaar) zich aan, de cursisten van Young Artist hebben een kast geschilderd in allerlei (regenboog)kleuren. Al deze werken tezamen vormen de expositie die in het teken staat van de Roze Zaterdag.

De expositie in de Goltzius Galerie is vrij toegankelijk en is tot 31 mei 2019 op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur te bezichtigenMeer nieuws

Toy Toy Toy | Eindvoorstelling dans

Speelgoed! Zolang de mens bestaat is er speelgoed en worden er spelletjes gespeeld. Van met poppen spelen tot buiten steppen en van Ganzenbord tot Candy Crush. Computerspellen zijn helemaal in... Lees meer

Supercursus | Extra

Binnenkort start er een extra supercursus. Deze cursus bestaat uit 5 lessen. Lees meer

Cursus Edelsmeden | Extra

Binnenkort start er een extra cursus edelsmeden. Deze cursus bestaat uit 4 lessen. Lees meer

Bekijk al het nieuws