CursusaanbodExpositie Masterclass schilderen in D’n Horstgraaf

Op vrijdag 7 december om 16.00 uur opent Zorgcentrum D’n Horstgraaf aan de Auxiliatrixweg 35 in Venlo een nieuwe expositie. Ditmaal worden uitdagende werken van 15 cursisten van de Masterclass schilderen van Kunstencentrum Venlo gepresenteerd.D’n Horstgraaf wil in samenwerking met het Kunstencentrum zijn bewoners en bezoekers laten kennismaken met kunst van cursisten. Anderzijds wil het Kunstencentrum zijn cursisten de mogelijkheid bieden hun werk in een andere omgeving te presenteren. Het gebouw van D’n Horstgraaf ligt in het mooie Auxilliatrixpark en staat dagelijks open voor iedere bezoeker.

De Masterclass schilderen bij Kunstencentrum Venlo bestaat vijf jaar en is dit jaar uitgebreid met een tweede groep cursisten. De expositie in D’n Horstgraaf geeft een overzicht van het werk van de cursisten die elk hun eigen pad bewandelen in de schilderkunst. Het zijn amateurkunstenaars die graag uitdagingen in schilderen aangaan en zich niet alleen tijdens de lessen, maar ook in hun dagelijks leven met kunst bezig houden. Het anders kijken naar de wereld om je heen is de leidraad in de cursus.

De Werkplaats

In de nieuwe Werkplaats, voor zowel professionele als amateurkunstenaars, van Kunstencentrum Venlo begeleidt Monique Romeijn, zelf kunstenaar en docent, de masterclass. Elke twee weken komen de cursisten samen om met nieuwe handvatten voor hun eigen schilderkunst weer de deur uit te gaan. Kunstbeschouwing in relatie tot een filosofische of maatschappelijke gedachte, tentoonstellingen, maar ook nieuwe ontwikkelingen in materialen en technieken worden belicht. Het gaat hierbij om inspiratie in het vormen van een eigen visie en het stimuleren van een zelfstandige werkwijze.

De exposanten

Mariëlle van der Beele, Carla Dienaar, Annie Druiven, Theo Ferfers, Noortje Greijn, Annelies Janssen, Floor Kurstjens, Toos van Liempd, Joke Peeters, Riet Peters, Rienie Roks, Wies Schattefor, Lian Verhoeven, Marianne Slofstra-van Wely, Lenny Wolters.


Gerelateerde cursussen

Masterclass schilderen
9:30: uur 18 lessen 3 uur per les Monique romeijn

Vanaf € 353,50 Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Meer nieuws

Kerstconcert piano en dwarsfluit

Woensdag 19 december is er in de foyer van het Goltzius, Kunstencentrum Venlo een kerstconcert. Lees meer

Striekers van 't Kunstencentrum

Onder de naam Striekers van 't Kunstencentrum brengen cursisten cello en viool zondag 16 december de bewoners van verzorgingshuis Maria Auxiliatrix in de stemming voor kerstmis. Lees meer

Goltzius Galerie VERLENGD! | Albert Kiefer presenteert Schetsen

Dagelijks schetst Albert Kiefer huizen en plaatst deze op social media. Onder zijn bijna 20.000 volgers is de Venlonaar een fenomeen. Veel van zijn inmiddels honderden tekeningen tonen woningen en... Lees meer

Bekijk al het nieuws