Cursusaanbod
HomeCursusaanbod 2021-2022 online!

De cursussen voor het seizoen 2021-2022 staan op onze website, dus er kan (weer) online ingeschreven worden. Zien we jou na de zomervakantie (terug)? Hartstikke leuk! We kijken uit naar jouw komst.Kijk snel verder op onze site voor de mogelijkheden en schrijf je (opnieuw) in! Want na de zomervakantie is het weer tijd om heerlijk muziek te maken, lekker te dansen, te fotograferen, te schilderen, te tekenen, driedimensionale kunst of mode te maken.

Voor alle leeftijden vanaf 1 jaar hebben we wel een cursus. Is het geen mode, dan is het wel beeldend & fotografie, dans of muziek. Ook senioren zijn altijd welkom. Creativiteit, kunstzinnig bezig zijn, muzikaliteit en behoefte om te dansen kennen namelijk geen leeftijd. Bovendien wil iedereen wel eens zijn gedachten verzetten, uit zijn bol gaan, tot rust komen, loskomen van de waan van de dag, iets leren, zich ontwikkelen of dichter bij zichzelf komen. Kunst en cultuur helpt daarbij! En het is ook nog leuk ook!

Na de zomervakantie starten we met een aantal nieuwe cursussen.

Nieuwe dans- en musicalcursussen bij Kunstencentrum Venlo

Wat dacht je van de danscursus Modern/jazz voor studenten? De les is voor studenten van 18-25 jaar die graag willen dansen samen met leeftijdgenoten en/of medestudenten. En als de samenstelling van de groep daarom vraagt, geven we de les gewoon in het Engels.

Moderne dans voor volwassenen is terug van weggeweest bij Kunstencentrum Venlo. Ga op zoek naar jouw eigen dansgevoel en gegarandeerd dat jij dansplezier gaat beleven.

Iets later beginnen we met de nieuwe cursus Pilates? Deze cursus is voor iedereen vanaf 18 jaar die op een gecontroleerde en bewuste manier wil bewegen en zo de spieren sterk houd en de ruggengraat soepel.

Ben jij een theaterdier en zoek jij de uitdaging in zingen, dansen én acteren? Dan is Musicalkids (9 t/m 12 jr) vast iets voor jou! Hier combineren we alle drie de kunstvormen in één cursus en werken we toe naar een voorstelling. Kom maar op als je durft!

Nieuwe muziekcursussen

Vanaf seizoen 2021-2022 klinkt er meer soul, reggae, samba en andere exotische geluiden bij Kunstencentrum Venlo. Dan gaan we starten met nieuwe percussielessen voor jong en oud. Om precies te zijn Latin percussie.

Als je wilt leren zingen en jezelf daarbij wilt begeleiden, dan kan dat met onze nieuwe cursus Zangbegeleiding | piano of gitaar. Een leuke cursus waarin zangles gecombineerd wordt met piano- of gitaarles. De keuze is aan jou!

Hoe begeleid je een grote(re) groep muzikanten of zangers? Dat is een vak apart en dat leer je in een directiecursus. Waag jij je op de bok? Meld je dan aan voor onze cursus Oriëntatiecursus dirigeren (Niveau 1 van de cursus Assistent-dirigent)

Nieuwe beeldende cursussen

Vorig najaar zouden we van start zijn gegaan met de nieuwe cursus Kunst ben jij. Maar vanwege corona hebben we deze uit moeten stellen. We zijn blij dat we aankomend seizoen opnieuw starten. Dus heb je behoefte aan een moment van creativiteit en bewustwording? Wil je meer ontdekken over jezelf? Ga intuïtief met kunst aan de slag in Kunst ben jij!

Door corona begin dit jaar uitgeweken naar een online versie van de nieuwste cursus Uurtje kunst voor onze bestaande cursisten. Een pilot die goed werd ontvangen. Daarom gaan we deze opnieuw live aanbieden na de zomervakantie. Speciaal voor hen die houden van filosoferen over kunst en die de geschiedenis van kunst willen ontdekken en onderzoeken.

Eerst vakantie

Maar creativiteit is ook gebaat bij rust. Dus eerst genieten van hopelijk een prachtige zomervakantie om daarna weer vol energie en zin beginnen aan je nieuwe kunstzinnige uitdaging of de draad oppakken waar je aan het einde van dit seizoen bent gebleven. En met het oog op de huidige coronacrisis zullen we de lessen te zijner tijd oppakken en de dan geldende coronamaatregelen uiteraard hanteren. Dit voor jouw gezondheid, die van andere cursisten en bezoekers en van onze medewerkers. Voordat je cursus van start gaat, mag je van ons een bevestiging verwachten en informatie over de dan geldende maatregelen.

En dan beginnen we weer met...

In de week van 6 september (week 36) start het overgrote deel van onze cursussen weer; muziek- en danscursussen. In de week van 27 september (week 39) starten de cursussen beeldend & fotografie en mode.

Mogen we jouw online (her) inschrijving binnenkort tegemoet zien? Je bent van harte welkom!

Tot dan!


Gerelateerde cursussen

Pilates
18+ jaar 08-11-'21 maandag 10:30 Isa Hoornsman Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 90,- Meer info
Modern/jazz voor studenten
students 06-09-'21 maandag 18:15 Isa Hoornsman Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 45,- Meer info
Oriëntatiecursus dirigeren
16+ 10 lessen 02-10-'21 zaterdag 10:00 Frank Steeghs Goltziusgebouw Venlo lesduur: 03:30 uur

Vanaf € 447,70 Meer info
Musicalkids
9-12 jr 06-09-'21 maandag 15:45 Cheryl Zwiggelaar Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:45 uur

Vanaf € 384,- Meer info
Kunst ben jij
18+ jaar 29-09-'21 woensdag 18:30 Patricia Valkenburg Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur

Vanaf € 115,- Meer info
Uurtje kunst
18+ jaar 01-10-'21 vrijdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:30 uur

Vanaf € 50,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Gerelateerde evenementen

09 jun. 2021 23 jul. 2021 Nieuw cursusaanbod 2021-2022 online!

Woensdagmiddag 9 juni komt het nieuwe cursusaanbod 2021-2022 online te staan. We laten het je via de website en onze sociale media weten zodra we zover zijn. Lees meer


Meer nieuws

Unieke provinciale muziekopleiding Assistent-dirigent

Kunstencentrum Venlo is een samenwerking aangegaan met diverse andere centra voor de kunsten en culturele instellingen. Vanaf september aanstaande bieden de centra voor de kunsten in gezamenlijkheid een provinciale opleiding... Lees meer

Coronamaatregelen | Vanaf woensdag 26 mei weer geheel open!

We mogen weer helemaal open vanaf woensdag 26 mei! Onder bepaalde voorwaarden kunnen al onze lessen voor jong en oud hervat worden. Binnen het Kunstencentrum zijn alle maatregelen genomen om... Lees meer

Blijf jezelf creatief uitdagen in tijden van corona

Zoek jij afleiding en/of uitdaging in tijden van corona? Kunstencentrum Venlo heeft enkele digitale plekken waar je inspiratie kunt ophalen. Ga lekker aan de slag met de tips die we... Lees meer

Bekijk al het nieuws