Cursusaanbod
Home
triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar trombonelessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor trombone.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod trombone

Trombone voor jeugd abonnement
9 - 20 jaar 05-09-'22

Vanaf € 226,- Meer info
Trombone voor jeugd individueel
9 - 20 jaar 05-09-'22 36 lessen

Vanaf € 366,- Meer info
Trombone voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info


Wat is een trombone?

De trombone is en lange buis met een mondstuk er op. Maar die is niet zo opgerold als bij andere koperinstrumenten als de trompet maar enigszins dubbelgevouwen en in twee stukken gezaagd die over elkaar heen kunnen schuiven. Je blaast in het mondstuk waarbij je je lippen laat trillen. Dat maakt de toon. Door de schuif op en neer te schuiven maak je de toon lager of hoger.
Een trombone kost ongeveer 600 euro. Koop je een tweedehands instrument, vraag dan de trombonedocent bij Kunstencentrum Venlo om ernaar te kijken voordat je deze koopt.

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je eerst hoe je geluid uit je trombone krijgt. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door de schuif op en neer te bewegen. Het blazen bepaalt hoe je toon klinkt. In de les proberen we de toon zo mooi mogelijk te maken. Je traint er je longen mee en dat is heel gezond! Je leert tegelijkertijd met het trombonespelen ook noten lezen.
Verder moet je met je arm en lippen flink aan de slag om techniek te ontwikkelen. Dat maakt het spannend. We gebruiken hiervoor oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt alleen én samen met meerdere of andere instrumenten spelen. Of In een groot orkest, zoals een symfonieorkest of een harmonie- of fanfareorkest. Hierin heeft de trombone een belangrijke rol want ze zorgt samen met de tuba’s voor de basis en vaak heeft de trombone ook belangrijke solo’s. In de lessen bij Kunstencentrum Venlo spelen we ook veel samen.
In Venlo, Blerick, Belfeld en Tegelen zijn harmonie- en fanfareorkesten waar je je, als je dat leuk vindt, kunt aanmelden. Dan krijg je een instrument in bruikleen. In de gemeente Peel en Maas zijn alleen fanfareorkesten. Je kunt dus altijd bij een orkest terecht als je dat zou willen!
Kunstencentrum Venlo organiseert zelf ook concertjes waaraan je mee mag doen. Je kunt dan laten zien wat je al kan.

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van trombonespelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met trombone beginnen?

Hou je van lage tonen dan is trombone misschien iets voor jou.
Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met tromboneles beginnen vanaf een jaar of negen. Het is wel raadzaam om te wachten tot je (voor)tanden gewisseld zijn. Maar ook als je 16, 25 of 45 bent maar hoe jonger, hoe beter.

Verschillende varianten tromboneles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van tromboneles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze trombonedocenten