Cursusaanbod
Home

Slagwerk & drums

triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar slagwerk- en drumlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor slagwerk en drums.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod slagwerk & drums

Slagwerk en drums voor jeugd abonnement
7 - 20 jaar 05-09-'22

Vanaf € 226,- Meer info
Slagwerk en drums voor jeugd individueel
7 - 20 jaar 05-09-'22 36 lessen

Vanaf € 366,- Meer info
Slagwerk en drums voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info


Wat is slagwerk en drums?

Slagwerk en drums behoren beiden tot de slagwerkinstrumenten.
Deze lessen volg je als je bij een harmonie- of fanfareorkest gaat spelen.
Slagwerk is een verzamelnaam van heel veel instrumenten, van kleine trom tot pauken. Maar ook melodische instrumenten als xylofoon of marimba.
Omdat Slagwerk uit zoveel instrumenten bestaat kun je die niet allemaal aanschaffen. Meestal speel je op de instrumenten van de vereniging waar je bij bent.
Een drumstel kun je kopen vanaf 150 euro.
Je kunt altijd advies vragen aan de slagwerkdocent bij Kunstencentrum Venlo.

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je eerst spelen op de kleine trom en al snel ga je spelen op allerlei percussie instrumenten ( bongo's, tamboerijn, pauken en xylofoon).
Je moet wel regelmatig oefenen om de liedjes die je leuk vindt te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Slagwerk en Drums zijn echte samenspelinstrumenten. Het allerleukste is natuurlijk in een orkest spelen.
In Venlo, Blerick, Belfeld en Tegelen zijn harmonie- en fanfareorkesten waar je je, als je dat leuk vindt, kunt aanmelden. Dan krijg je een instrument in bruikleen. In de gemeente Peel en Maas zijn fanfareorkesten. Er is dus altijd een orkest waar je bij terecht kan als je dat zou willen. Je speelt dan allerlei slaginstrumenten dus het is nooit saai.
Kunstencentrum Venlo organiseert zelf ook concertjes waaraan je mee mag doen. Je kunt dan laten zien wat je al kan.
Kunstencentrum Venlo organiseert ook ieder jaar bandjesprojecten. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan op het podium met een band!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van Slagwerk je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met slagwerk en drums beginnen?

Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met slagwerk- en drumlessen beginnen vanaf een jaar of acht. Maar natuurlijk kun je ook beginnen als je 25 of 45 of nog ouder bent maar hoe jonger hoe beter!

Verschillende varianten slagwerk- en drumles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van slagwerk & drumles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze slagwerk- en drumdocenten