Cursusaanbod
Home
triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar saxofoonlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor saxofoon.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod saxofoon

Houtblazersensemble voor volwassenen
21+ jaar 07-09-'22 woensdag 19:00 Marloes Berden Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 265,- Meer info
Saxofoon voor jeugd abonnement
9 - 20 jaar 05-09-'22

Vanaf € 226,- Meer info
Saxofoon voor jeugd individueel
9 - 20 jaar 05-09-'22 36 lessen

Vanaf € 366,- Meer info
Saxofoon voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info


Wat is een saxofoon?

De saxofoon hoort bij de familie van houten blaasinstrumenten. De saxofoon is niet gemaakt van hout maar de klank lijkt het meest op de klank van de houten blaasinstrumenten. De saxofoon bestaat uit drie stukken; de romp, de hals en het mondstuk. Aan het mondstuk zit een rietje geklemd Door hier doorheen te blazen maak je de toon.
Er zijn 4 verschillende saxofoons:
De altsaxofoon ( de meest voorkomende), de sopraansaxofoon (kleiner en hoger klinkend), de tenorsaxofoon ( groter en lager klinkend) en de baritonsaxofoon (nog groter en lager klinkend).
Een goede saxofoon koop je het best bij een gerenommeerde muziekwinkel. Hier heb je vaak ook de mogelijkheid tot huurkoop. Koop je een tweedehands instrument, vraag dan de saxofoondocent bij Kunstencentrum Venlo om ernaar te kijken voordat je deze koopt.

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je eerst hoe je geluid uit de saxofoon krijgt. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door met je vingers kleppen te openen of te sluiten. Het blazen bepaalt ook hoe je toon klinkt. In de les proberen we de toon zo mooi mogelijk te maken. Je traint er je longen mee en dat is heel gezond! Je leert tegelijkertijd met het saxofoon spelen ook noten lezen.

Verder moet je met je vingers flink aan de slag om techniek te ontwikkelen. Dat maakt het spannend. We gebruiken hiervoor oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Welke zijn de mogelijkheden?

Je kunt alleen én samen met meerdere saxofoons of andere instrumenten spelen. Of In een groot orkest, zoals een harmonie- of fanfareorkest. Hierin heeft de saxofoon een belangrijke rol als solo-instrument. In de saxofoonlessen bij Kunstencentrum Venlo spelen we ook veel samen.
In Venlo, Belfeld en Tegelen zijn harmonie en fanfareorkesten waar je je, als je dat leuk vindt, kunt aanmelden. Dan krijg je een saxofoon in bruikleen. In de gemeente Peel en Maas zijn fanfareorkesten. Je kunt dus altijd bij een orkest terecht als je dat zou willen!
Kunstencentrum Venlo organiseert zelf ook concertjes waaraan je mee mag doen. Je kunt dan laten zien wat je al kan.

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van saxofoon spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met saxofoon beginnen?

Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met saxofoonles beginnen vanaf een jaar of negen.
Maar ook als je 16, 25 of 45 bent maar hoe jonger, hoe beter.

Verschillende varianten saxofoonles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van saxofoonles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze saxofoondocenten