Cursusaanbod
Home
triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar harplessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen, individuele, klassikale en groepslessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor harp.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod harp

Harp voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 26-08-'19

Vanaf € 266,50 Meer info
Harp voor jeugd groepsles
6 - 20 jaar lesduur: 30 minuten 26-08-'19 36 lessen

Vanaf € 263,- Meer info
Harp voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 26-08-'19 36 lessen

Vanaf € 425,- Meer info
Harp voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 26-08-'19

Vanaf € 247,- Meer info


Wat is een harp?

De harp is een snaarsinstrument.  Er zijn rode, witte en blauwe snaren, wat het heel makkelijk maakt om de snaren uit elkaar te houden. Na een half uur kan iedereen al een liedje spelen! Zonder dat je al noten kunt lezen.  Er zijn meerdere mogelijkheden om een harp te kopen. Je kunt een nieuwe kopen, maar ook tweede hands.  Wil je graag eerst een harp kopen, dan kan dat tussen de 25 tot 30 euro per maand. Eventueel is huurkoop ook een mogelijkheid, om langzaam de harp af te betalen. Voor iedereen is er een geschikte harp. Of je nu nog jong bent en nog gaat groeien, dan huur je een harp die pootjes heeft, en dus ook met je mee kan groeien. Of je bent al volwassen, en dan kun je direct op het volwassen model spelen. Harpen gaan ontzettend lang mee, zolang ze goed verzorgd en voldoende liefde krijgen. 

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je in de eerste les al direct een liedje spelen. Je begint met aan elke hand 1 vinger te gebruiken en dat langzaam opbouwen tot maximaal 4 vingers per hand.  Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen, dat leer je in de lessen. Natuurlijk wordt er wel verwacht dat er thuis geoefend wordt. In het begin is dat 10 minuten per dag en dat wordt opgebouwd tot 30 minuten of hoelang je zelf wilt. Naast de gewone muziekstukken krijg je soms ook een etude. Dit is een oefenstuk om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen. Gelukkig is er voor de harp heel veel mooie oefeningen geschreven, en hoef je geen saaie oefeningen te oefenen, maar mooie muziek.

Wat zijn de mogelijkheden?

In de lessen krijg je indicidueel les. Voornamelijk omdat het dan in jouw eigen tempo gaat en je niet afhankelijk bent van iemand die misschien nog niet zo ver als jou is. Je speelt met 2 handen, waardoor het een melodie instrument is, en een begeleidend instrument. Samenspelen gaat heel goed! De docente organiseert elk jaar een concert en ook een groepsles, om voor elkaar en met elkaar te spelen. Uiteraard klinkt een harp ook heel mooi met bijvoorbeeld zang of blokfluit.  
Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van harp spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor. 

Wanneer kun je met harp beginnen?

Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met harples beginnen vanaf zes jaar.  Maar natuurlijk kun je ook op latere leeftijd beginnen! Zo komt het steeds vaker voor dat mensen op wat latere leeftijd aan iets nieuws willen beginnen, of een droom willen verwerkelijken, waar ze nooit de kans voor hebben gehad. Je bent er echt nooit te oud voor! 

Verschillende varianten harples

Je kunt kiezen uit verschillende lesvormen harples: individueel (een jaar lang privéles), abonnement (voor een maximaal aantal lessen privéles), groepsles (samen met min. 1 andere cursist gelijktijdig les).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze harpdocenten

Loes  van Dijk