Cursusaanbod
Home

Drums & percussie

triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar drum- en percussielessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor drum en percussie.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod drums & percussie

Drums en percussie voor jeugd abonnement
7 - 20 jaar 05-09-'22

Vanaf € 226,- Meer info
Drums en percussie voor jeugd individueel
7 - 20 jaar 05-09-'22 36 lessen

Vanaf € 366,- Meer info
Drums en percussie voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info


Wat is drums en percussie?

Drums en Percussie zijn beiden slagwerkinstrumenten. Een drumstel bestaat uit een aantal trommels van verschillende grootte aangevuld met bekkens. Percussie is een verzamelnaam voor heel veel instrumenten, van conga’s tot claves, kortom te veel om op te noemen.
Je moet wel handig zijn want je moet met je handen en voeten allemaal verschillende dingen doen.
Een drumstel kun je kopen vanaf 150 euro.
Je kunt altijd advies vragen aan de drumdocent bij Kunstencentrum Venlo.

Wat ga je leren?

Je kunt gelijk beginnen met drummen, eerst eenvoudige ritmes als oefeningen, maar al vrij snel speel je samen met mp3 en youtube. Je moet wel regelmatig oefenen om de liedjes die je leuk vindt te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Drums en Percussie zijn echte samenspelinstrumenten. Het allerleukste is natuurlijk in een band spelen samen met piano, gitaar, basgitaar, saxofoon en zang. Kunstencentrum Venlo organiseert in o.a. Grenswerk ieder jaar bandprojecten in elke leeftijdscategorie. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan op het podium met een band!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van drums of percussie je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met drum en percussie beginnen?

Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met drum- en percussieles beginnen vanaf acht jaar. Maar natuurlijk kun je ook beginnen als je 25 of 45 of nog ouder bent maar hoe jonger hoe beter!

Verschillende varianten drum- en percussieles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van drums & percussieles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze drums- en percussiedocenten