Cursusaanbod
Home
triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar blokfluitlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor blokfluit.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod blokfluit

Blokfluit voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 05-09-'22

Vanaf € 226,- Meer info
Blokfluit voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 05-09-'22 36 lessen

Vanaf € 366,- Meer info
Blokfluit voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info
Blokfluitensemble voor volwassenen
21+ jaar 09-09-'22 vrijdag 19:00 Hanne Marie Janse Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 265,- Meer info


Wat is een blokfluit?

De blokfluit hoort bij de familie van de houten blaasinstrumenten. Er zijn verschillende maten: bijv. sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit. Kinderen beginnen meestal met de sopraan. Deze kost ongeveer 35 Euro, maar een blokfluit van kunststof heb je vanaf 10 Euro. Je kunt altijd advies vragen aan de docent van het Kunstencentrum Venlo.

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je eerst hoe je geluid uit de blokfluit krijgt. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door met je vingers kleppen te openen of te sluiten. Het blazen bepaalt ook hoe je toon klinkt. In de les proberen we de toon zo mooi mogelijk te maken. Je traint er je longen mee en dat is heel gezond! Je leert tegelijkertijd met het blokfluitspelen ook noten lezen.

Verder moet je met je vingers flink aan de slag om techniek te ontwikkelen. Dat maakt het spannend. We gebruiken hiervoor oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En ook mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt alleen én samen met meerdere blokfluiten of andere instrumenten spelen. Bij Kunstencentrum Venlo is ook een blokfluitensemble waar je je, als je al goed kunt spelen, kunt aanmelden. In de les spelen we ook veel samen.

Kunstencentrum Venlo organiseert zelf ook concertjes waaraan je mee mag doen. Je kunt dan laten zien wat je al kan.

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van blokfluit spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met blokfluit beginnen?

Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met blokfluitles beginnen vanaf een jaar of zes. Maar ook als je 26 of 62 bent! Een mooi instrument, luister maar eens op You Tube naar bijvoorbeeld Lucie Horsch.

Verschillende varianten blokfluitles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van blokfluitles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze blokfluitdocenten