Cursusaanbod
Home
triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar basgitaarlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor basgitaar.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!


Wat is een basgitaar?

De basgitaar is een snaarinstrument. Er zitten vier snaren op de basgitaar, maar tegenwoordig zijn er ook basgitaren met vijf of zes snaren. Met je vingers van de ene hand sla je de snaren aan bij het brede stuk van de basgitaar (body). Met de vingers van je andere hand verander je de toonhoogte van de snaar door op het smalle stuk van de basgitaar (de hals met toets) de snaar bij de streepjes (de fretten) in te drukken.
Je hebt behalve de basgitaar ook een versterker nodig anders hoor je de basgitaar niet goed. Voor rond de 200 euro kun je al een basgitaar kopen.
Je kunt altijd advies vragen aan de basgitaardocent bij Kunstencentrum Venlo.

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je eerst hoe je geluid uit de basgitaar krijgt. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door met de vingers van je linkerhand de snaar in te drukken achter de frets op de toets van de basgitaar.
Als je regelmatig oefent leer je snel liedjes spelen. En dat maakt het leuk. Je zoekt samen met je docent uit wat je wil leren. Je speelt dus nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt best alleen spelen maar samen met andere instrumenten is nog veel leuker. Bijvoorbeeld samen met drums, gitaar, toetsen en zang in een band!

Kunstencentrum Venlo organiseert ieder jaar bandprojecten. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan op het podium met een band!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van basgitaar spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Kunstencentrum Venlo verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met basgitaar beginnen?

Basgitaar is een heel laag klinkend instrument en vormt samen met drums en eventueel slaggitaar de timesectie van een band. Als bassist begeleid je meestal andere instrumenten en/of zangers. Maar de basgitaar is ook een prachtig solo-instrument. Je kunt er prachtige melodieën op spelen en door verschillende speeltechnieken te gebruiken kun je verschillende klanken creëren. Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met basgitaarles beginnen vanaf een jaar of negen. Maar natuurlijk kun je ook beginnen als je 25 of 45 of nog ouder bent!

Verschillende varianten basgitaarles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van basgitaarles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).