Cursusaanbod
Home
triangle-yellow

Je bent dus op zoek naar accordeonlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor accordeon.

Bekijk het cursusaanbod accordeon

Accordeon voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 20-08-'18

Vanaf € 242,- Meer info


Wat is een accordeon?

De accordeon is  een heel apart instrument. In de accordeon zit een blaasbalg. Door met je linkerarm de blaasbalg uit te trekken en weer in te duwen blaas je lucht langs de zogenaamde tongen waardoor deze  gaan trillen en zo het geluid produceren. Net als bij een mondharmonica. Daarnaast speel je met je linkerhand op de kleine knopjes akkoorden. Aan de rechterkant zitten dezelfde toetsen als op een piano en hiermee speel je de melodie.

Kortom, veel verschillende dingen die je tegelijk moet doen! Voor 250 euro kun je al een accordeon kopen.

Wat ga je leren?

Bij Kunstencentrum Venlo leer je eerst hoe je de blaasbalg moet uittrekken en weer induwen anders komt er geen geluid uit. Daarna leer je stap voor stap met je rechterhand en linkerhand samen te spelen. Tegelijk met het accordeon leer je ook noten lezen. Je moet wel regelmatig oefenen om liedjes te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen! 

Wanneer kun je met accordeon beginnen?

Je kunt bij Kunstencentrum Venlo met accordeonles beginnen vanaf een jaar of acht, maar ook als je 25 of 48 bent!

Verschillende varianten accordeonles

Je kunt kiezen uit verschillende lesvormen accordeonles: individueel (een jaar lang privéles), abonnement (voor een maximaal aantal lessen privéles), groepsles (samen met min. 1 andere cursist gelijktijdig les).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze accordeondocenten

Anja Koppers