Cursusaanbod
Home
triangle-yellow half-circle

Goltzius Galerie


Alle disciplines binnen de afdeling beeldend exposeren regelmatig hun werk. Loop gedurende het jaar eens binnen in de Goltzius Galerie om de resultaten te bekijken. Ieder cursusjaar is er een grote eindtentoonstelling van alle cursisten, een geweldige afsluiting van een kunstzinnig jaar!

GG #37 De kracht van papier - Februari 2020

De Goltzius Galerie van Kunstencentrum Venlo toont De kracht van papier in een tentoonstelling met werk van Henk Jansen. Met ruim 50 papieren objecten en meer dan 20 schilderijen en collages is de expositie de grootste in Jansens jarenlange carrière.

GG #36 InBeeld - Juni 2019

Het thema dit jaar ‘sporen’. Dit thema wordt door de deelnemers in 2D en 3D kunstwerken vertaald.

GG #35 Ik ook van jou ihkv Roze Zaterdag - Mei 2019

Kunstencentrum Venlo hangt de Regenboogvlag uit voor een expositie van cursisten met als thema Roze Zaterdag.

GG #34 Eind expositie Fotografie, Kids & Kunst en Young Artist - April 2019

Ieder jaar sluiten de cursisten hun cursusjaar af met een expositie.

GG #33 “Klaasstraat kleurt Poëzie” in de Goltzius Galerie - Maart 2019

In de week van de poëzie exposeerden 25 cursisten van Kunstencentrum Venlo op de Klaasstraat in bijna twintig etalages!

GG #32 Selfies in de Goltzius Galerie - Februari 2019

Wie ben jij, en hoe laat jij je zien aan de buitenwereld? In het selfie-tijdperk zijn we gewend geraakt om zelfportretten te maken, maar in hoeverre tonen ze werkelijk wie je bent. Studenten Gilde Opleidingen leren zich te ontwikkelen als professional.

GG #31 Albert Kiefer - November 2018

Dagelijks schetst Albert Kiefer huizen en plaatst deze op social media. Onder zijn bijna 20.000 volgers is de Venlonaar een fenomeen. Veel van zijn inmiddels honderden tekeningen tonen woningen en gebouwen in Venlo.

GG #30 Fotomanifestatie Limburg Foto - Oktober 2018

25e editie van fotomanifestatie Limburg Foto! Al sinds 1970 toont Foto Limburg eens in de twee jaar de 100 beste foto's van vrijetijdsfotografen die lid zijn van de Fotobond Afdeling Limburg.

GG #29 Eind expositie Fotografie, Kids & Kunst en Young Artist - April 2018

Ieder jaar sluiten de cursisten hun cursusjaar af met een expositie.

GG #28 Post Art 'Rondom Water: overvloed en schaarste’ - Januari 2018

50 Kunstenaars uit Marokko, Duitsland en Nederland maakten A4 kunst over thema water, de overvloed en schaarste hier van.

GG #27 Usake Wok - December 2017

Usake Wok is een tekenaarscollectief dat zijn oorsprong kent in dektijd van de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Way back dus.

GG #26 Herman Kuypers All in the Family - November 2017

Via overwegend vrij gewone stoelen en een enkele keer een tafel slaagt hij er al meer dan 25 jaar in om tal van intermenselijke en universele thema’s van een bijzondere kant te belichten.

GG #25 Fotoclub AFV Blerick - September 2017

Fotografie is een passie veel mensen tot de verbeelding spreekt. Zo ook bij de leden van de AFV Blerick. Deze vereniging voor amateur fotografen is een actieve club die twee keer per maand bijeenkomt in Egelantier in Blerick. Samen bespreken ze foto’s en voorzien ze elkaar van opbouwende kritiek.

GG #24 InBeeld - Juni 2017

Het thema dit jaar ‘Stille levens’. Dit thema wordt door de deelnemers in 2D en 3D kunstwerken vertaald.

GG #23 Het artistieke hart van Kunstencentrum Venlo - April 2017

Kunstencentrum Venlo biedt zijn cursisten graag een podium om te laten zien wat ze hebben geleerd. Het einde van het cursusjaar geeft aanleiding voor een expositie in eigen huis.

GG #22 De dertiende - Maart 2017

Het getal 13 geeft een mysterieus gevoel rondom waarheid en geloof, maar staat ook voor transformatie en vernieuwing en op een andere manier kijken naar de tijd en de wereld om ons heen.

GG #21 Het hangt, en hoe! geweldig - Maart 2017

Cursisten van Iris SLock exposeren hun werk. Iedere cursist werkt op verschillende manier en met verschillende technieken aan huns kunstwerken, maar als overeenkomst delen ze hun passie voor schilderen.

GG #20 Jamél van de Pas - December 2016

De eerste solo-expositie van fotografietalent Jamél van de Pas. Jamél heeft al op 19 jarige leeftijd veel furore weten te maken op internationaal gebied.

GG #19 Nothing, if not beautifull - in the city - November 2016

In het weekend van 15 en 16 oktober 2016 bestaat Museum van Bommel van Dam exact vijfenveertig jaar. Met het collectieoverzicht ‘Nothing, if not beautiful (In The City)’ viert het museum samen met zeven culturele partners in Venlo op feestelijke wijze het verzamelverleden.

GG #18 Reizende expositie '60 jaar PSW' - Oktober 2016

Jubileums expositie met kunstwerken door Cliënten van PSW

GG #17 Martien Coppensprijs - September 2016

De Martien Coppensprijs is dé wedstrijd in Nederland voor documentaire fotografie door vrijetijdsfotografen.

GG #16 Vintage Africa - Mei 2016

Fotograaf Sander Stoepker (1966) werkt veel voor reclamebureaus en voor bedrijven zoals Talpa, ING en Heineken. Hij maakt het liefst portretten en popreportages. Verder bezocht hij inmiddels ruim 30 landen in Afrika. De serie ‘Vintage Africa’ kwam tot stand dankzij een prijsvraag. In 2011 won Sander de ‘World Portraits Photo Contest’ en hierdoor kon hij zijn idee voor deze reportage ten uitvoer brengen. Topfotograaf Sander Stoepker, die eerder al wereldsterren als Bono van U2 op de gevoelige plaat legde,komt naar Venlo met zijn foto expositie ‘Vintage Africa’. Tijdens de Fashionweek van KCV zal de expositie een van de ‘eye-catchers’ vormen.

GG #15 Expositie Sculpturale Keramiek - Maart 2016

Cursisten van de cursus Sculpturale keramiek exposeren onder leiding van beeldend kunstenaar en docent Arjen Markenstein hun werk in onze Goltzius Galerie.

GG #14 Verborgen Talenten Venlo - Maart 2016

Een expositie van kunstenaars die hun werk normaal gesproken delen via de Facebookgroep ‘Verborgen Talent Venlo’.

GG #13 Jos Deenen - Februari 2016

Bekende Venlose Collagekunstenaar. Het werk dat Deenen laat zien tijdens de tentoonstelling in de Goltzius Galerie heeft nog nooit zijn atelier De Franse Republiek in Venlo-centrum verlaten. Met zijn nieuwste collages legt hij meer nadruk op kunsthistorie in het algemeen.

GG #12 Expositie Masterclass Schilderen - Januari 2016

Expositie door cursisten van Masterclass Schilderen.

GG #11 'De originelen' - November 2015

De 21 originele illustraties van het boek "Lees mijn verhaal en kijk 21 maal" met de handgeschreven verhaalideeën werden tentoongesteld in de Goltzius Galerie van Kunstencentrum Venlo. Diverse kunstenaars uit Venlo en omgeving hebben op hun eigen artistieke wijze en met zeer verschillende technieken deze 21 verhalen geïllustreerd.

GG #10 90+ schilders exposeren in de Goltzius Galerie - December 2015

Met een indrukwekkende leeftijd van 90 en hoger laten deze kunstenaars zien dat passie en creativiteit geen leeftijdsgrens kent.

GG #09 Venlo Exposed - Oktober 2015

Wat begon als een stunt, eindigt in een grote opmerkelijke buitenexpositie van de 100 geselecteerde kunstenaars uit Venlo en omgeving: Venlo Exposed. Van 6 tot en met 18 oktober exposeerden professionele kunstenaars, dichters, architecten, beeldhouwers en vormgevers hun werken via de reclamezuilen in Venlo. Deze unieke buitenexpositie was een initiatief van Studio Luidspreker en de exploitant van de reclameborden Clear Channel Hillenaar.

GG #08 Prachtige tekeningen van Niek Kiefer in de Goltzius Galerie - September 2015

Speciaal voor The Big Draw Venlo tekende zij een serie portretten op krantenpapier. De tekeningen reageren daarbij op de berichten in de betreffende krant.

GG #07 Bruisend Cultuureducatie - Juli 2015

De expo toont resultaten van een ontwikkeltraject dat Het Bruist realiseerde met studenten Onderwijs Assistent van Gilde Opleidingen. De opening gaat gepaard met een mini-symposium voor leerkrachten en cultuurcoördinatoren op basisscholen. Eveneens lanceert het Kunstencentrum ‘Rekenbreeks’; een digibord-toepassing om in korte lesonderbrekingen kinderen beter te leren rekenen door middel van dans. Dit product is ontwikkeld in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit in nauwe samenwerking met Basisschool De Toermalijn in Tegelen.

GG #06 Werk van Ben van Rijn - Juni 2015

Het is oktober 2010 als Ben van Rijn zijn eerste kennismaking heeft met verf, krijt, papier en linnen. Enthousiast werkt hij met kleuren, vormen en lijnen, composities bedenken en creëren. Hij maakt een ontdekkingsreis door ongekende mogelijkheden, niet vermoede vaardigheden en ongelooflijke scheppingsdaad. De kracht van het penseel, het veelvoud van kleuren, het gebruikmaken van de onbegrensde mogelijkheden.

GG #05 Eind expositie Fotografie, Kids & Kunst en Young Artist - April 2015

Ieder jaar sluiten de cursisten hun cursusjaar af met een expositie.

GG # 04 'Thuiswedstrijden' - April 2015

Fotografiecursisten van Nicky Caspers-Boeren presenteren ‘Volop Venlo’ en de kindercursisten van beeldend docent Suzanne Berkers exposeren onder de titel ‘Kunstkriebels’.

GG #03 'Groeten uit verschillende Venlo's!' - Maart 2015

Kunstenaar Wim Gijzen tekende in 1972 op een wel heel bizarre manier Nederland op. In dat jaar bezocht hij alle 863 zelfstandige gemeenten en legde deze middels fotografie en ansichtkaarten vast. Als proloog op zijn uitgebreide expositie in de Kunsthal Rotterdam, heeft de Goltzius Galerie zo’n 40 werken van Gijzen in huis. Dankzij uitgever Pascal van Spijk van kunstboekenuitgeverij VanSpijk Rekafa Publishers, is het Kunstencentrum Venlo gelukt om de fotoregistratie van de toenmalige Noord-Limburgse gemeenten in het bijzondere kunstproject naar de Goltzius Galerie te halen.

GG #02 Berlijnse Straatkunst Taozus - Februari 2015

Wie de laatste jaren in Berlijn is geweest kent het posterwerk van straatkunstenaars opererend onder de naam Taozus zeker. Hun vintage fotocabineseries zijn niet meer weg te denken uit de straten van de bruisende metropool. Net als de beroemde Londonse stencil artiest Banksy is ook de ware identiteit van het beruchte kunstenaarsduo Taosuz onbekend. Dankzij de goede contacten in de internationale undergroundscene van de Venlose collagekunstenaar Rob Benders is het gelukt om de geheimzinnige Taosuz te benaderen. Zij bleken bereid om werk tijdelijk ter beschikking te stellen.

GG #01 Cursistenexpositie rondom Marokkaanse schildertechnieken - November 2014

In het kader van het project ‘Europa ontmoet De Maghreb’ gaven vier Marokkaanse kunstenaars uit Essaouira eerder dit jaar een gastles aan de cursisten van het Kunstencentrum. Niet alleen de gedemonstreerde schildertechniek met zaagsel en verf, maar ook de Gnawa-muziek en een Marokkaans gedicht zijn vervolgens inspiratiebronnen geweest voor de cursisten om in een eigen schildersfeer te komen en zo een verbinding te zoeken met de kunst van de Maghreb.