Mindful of Art | workshop Mapping Typology

11 dec. 2021

Tijdens ons workshopweekend Minfdul of Art geeft Museum Van Bommel Van Dam de workshop Mapping Typology. Daarin maakt het museum samen met Atelier NL de verwondering van het alledaagse en de lokale rijkdom zichtbaar.



Atelier NL is gespecialiseerd in het transformeren van alledaagse omgevingen door perspectiefverschuiving. Als deelnemer word je uitgedaagd sociale en culturele patronen te herkennen door het verzamelen van alledaagse voorwerpen, verdwaalde objecten en materialen uit de omgeving.

De specifieke kwaliteiten, hoeveelheden en verdeling van gevonden elementen tonen ons hoe wij onze wereld op nieuwe manieren in kaart kunnen brengen. Wie zijn omgeving nader bekijkt, ontdekt een verborgen wereld van onverwachte patronen en bijzondere verhalen. Door in te zoomen en je te concentreren op specifieke kwaliteiten en elementen die je in elke omgeving kan vinden, ga je het alledaagse zien en de rijke complexiteit die er in een gebied verborgen is. Atelier NL begeleidt je met het in kaart brengen van je bevindingen, archiveren en rangschikken. Elke persoon verzamelt en organiseert materialen op een unieke manier, wat erop wijst hoe zij de wereld om hen heen waarnemen en waar hun interesses liggen. Zo zullen de verzamelingen van elke persoon net zoveel onthullen over zichzelf als over het gebied.

De workshop bestaat uit vier fases. Bij de start neemt Atelier NL je mee in haar werk middels een bezoek aan de tentoonstelling Earth Alchemy - 15 Years of Digging. In het tweede gedeelte ga je in de omgeving op zoek naar objecten en materialen, die je vervolgens in de derde fase op verschillende manieren rangschikt. Tot slot verbinden we en delen we de bevindingen met elkaar.

Mapping Typology | details workshop

Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur (inloop om 14.30 uur)
Docent: Lonny van Ryswyck
Locatie: Museum van Bommel van Dam
Voor wie: Voor iedereen vanaf 18 jaar
Kosten: €15,-**
Bijzonderheden: QR code en ID laten zien voor toegang.


UPDATE 9 DECEMBER
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze workshop.


Klik hier voor informatie over het hele programma van ons workshopweekend Mindful of Art.


** Voor de workshop bij Museum van Bommel van Dam betaal je bij binnenkomst. De workshop kost € 15,00 exclusief entree museum. Bij deze workshop hoort ook een bezoek aan de tentoonstelling. Daarom vragen we je ook om een entreeticket te kopen: reguliere entree is €12,50 | met museumjaarkaart is gratis | studenten op vertoon van geldige studentenpas is € 2,50.



Meer uit onze agenda

28 mrt. 2024 - 26 apr. 2024 Gotlzius Galerie #53 | De ontmoeting

De cursisten Sculpturale Keramiek van Arjen Markenstein en de cursisten Masterclass Schilderen van Monique Romeijn exposeren samen in de Goltzius Galerie. Een ontmoeting tussen 2D en 3D, waarbij de mogelijkheden... Lees meer

30 mrt. 2024 Workshop Co-creëren in het museum | Sjaal met Eco-prints maken = VOL!

Leg op unieke wijze de schoonheid van de natuur vast in deze duurzame workshop Ecoprinten op textiel. Lees meer

01 apr. 2024 - 30 apr. 2024 Expositie | Elephant in the room | bij Stek

De expositie "The elephant in the room" van de vooropleiding Kunstacademie bij Co de Cultuurontwikkelaar is de hele maand april te zien in Stek. Aan de hand van verschillende disciplines... Lees meer

Bekijk de gehele agenda



Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres