Cursusaanbod
Home
HomeOntdekweek op basisscholen

27 aug. 2018 31 aug. 2018

Scholen, we komen eraan!Van maandag 27 t/m vrijdag 31 augustus trekken de docenten van Kunstencentrum Venlo de scholen in! Leerlingen op verschillende basisscholen in gemeente Venlo én gemeente Peel en Maas gaan ontdekken hoe het is om te dansen, te zingen, muziek te maken of te schilderen! 

Zo'n 1000 leerlingen

Dit jaar gaan we aan de slag met zo'n 1000 leerlingen! Leerlingen ervaren door het volgen van deze 'binnenschoolse ontdeklessen' hoe leuk het is om (samen) creatief bezig te zijn. De lessen tijdens de Ontdekweek worden eenmalig gratis aangeboden ter kennismaking. Kinderen worden erop geattendeerd dat ze na de Ontdekweek ook bij het Kunstencentrum terecht kunnen voor een gratis proefles van een cursus naar keuze. 

Kunsteducatie onder en na schooltijd 

Kunsteducatie is net als sporten een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Scholen kunnen bij ons terecht voor kunsteducatie onder schooltijd en in de naschoolse opvang. Maar ook voor cursussen om hun leerkrachten op weg te helpen bij het geven van muziekles onder schooltijd. We bieden namelijk zangles, maar ook gitaarles aan voor leerkrachten om zelf muziekonderwijs te implementeren in hun lessen. 
 
Scholen, we komen eraan!Meer uit onze agenda

08 dec. 2018 24 mrt. 2019 Expositie Masterclass schilderen in D'n Horstgraaf

Zorgcentrum D’n Horstgraaf in het mooie Auxilliatrixpark in Venlo, heeft zijn deuren opgezet voor uitdagende werken van 15 cursisten van de Masterclass schilderen bij Kunstencentrum Venlo. Deze expositie is t/m... Lees meer

24 mrt. 2019 Euregionale Blokfluitensemble-dag

Op zondag 24 maart komen zes blokfluitensembles uit Limburg en Viersen bij elkaar in het Kunstencentrum. Lees meer

13 apr. 2019 START | Basiscursus HaFaBra directie

Ga je als 2de of hulpdirigent de plaatselijke muziekvereniging leiden? Of sta je aan de vooravond van jouw rol als dirigent voor het jeugdorkest of samenspeelgroep van een harmonie, fanfare... Lees meer

Bekijk de gehele agenda