CursusaanbodOntdekweek op basisscholen

27 aug. 2018 31 aug. 2018

Scholen, we komen eraan!Van maandag 27 t/m vrijdag 31 augustus trekken de docenten van Kunstencentrum Venlo de scholen in! Leerlingen op verschillende basisscholen in gemeente Venlo én gemeente Peel en Maas gaan ontdekken hoe het is om te dansen, te zingen, muziek te maken of te schilderen! 

Zo'n 1000 leerlingen

Dit jaar gaan we aan de slag met zo'n 1000 leerlingen! Leerlingen ervaren door het volgen van deze 'binnenschoolse ontdeklessen' hoe leuk het is om (samen) creatief bezig te zijn. De lessen tijdens de Ontdekweek worden eenmalig gratis aangeboden ter kennismaking. Kinderen worden erop geattendeerd dat ze na de Ontdekweek ook bij het Kunstencentrum terecht kunnen voor een gratis proefles van een cursus naar keuze. 

Kunsteducatie onder en na schooltijd 

Kunsteducatie is net als sporten een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Scholen kunnen bij ons terecht voor kunsteducatie onder schooltijd en in de naschoolse opvang. Maar ook voor cursussen om hun leerkrachten op weg te helpen bij het geven van muziekles onder schooltijd. We bieden namelijk zangles, maar ook gitaarles aan voor leerkrachten om zelf muziekonderwijs te implementeren in hun lessen. 
 
Scholen, we komen eraan!Meer uit onze agenda

08 dec. 2018 10 mrt. 2019 Expositie Masterclass schilderen in D'n Horstgraaf

Zorgcentrum D’n Horstgraaf in het mooie Auxilliatrixpark in Venlo, heeft zijn deuren opgezet voor uitdagende werken van 15 cursisten van de Masterclass schilderen bij Kunstencentrum Venlo. Deze expositie is t/m... Lees meer

19 dec. 2018 Leerlingen Cita Verde bezoeken Kunstencentrum Venlo

105 leerlingen komen op bezoek voor hun CKV-dag Lees meer

19 dec. 2018 Kerstconcert piano en dwarsfluit

Woensdag 19 december is er in de foyer van het Goltzius, Kunstencentrum Venlo een kerstconcert. Lees meer

Bekijk de gehele agenda