De Late Roeping (actief seniorenfestival)

27 sep. 2018

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest. Het doel van het seniorenfestival De Late Roeping is de oudere Venlonaren (hernieuwd) kennis te laten maken met actieve kunst- en cultuur beoefening.



Het festival vindt plaats tijdens de Week tegen de Eenzaamheid op donderdag 27 september. Buiten dat het festival mensen laat ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn, brengt het mensen ook bij elkaar.

(cultuur)participatie
De Late Roeping is een actief cultuurfestival waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met kunst en cultuur. Door samen aan de slag te gaan wordt het nog leuker. Deelnemers zullen ook ervaren dat ze nooit te oud zijn om te leren en veel plezier kunnen halen uit kunstzinnige activiteiten.

Speciaal programma
Het festivalprogramma bestaat uit diverse workshops speciaal gericht op ouderen. Het programma omvat disciplines als muziek, zang, dans, tekenen en schilderen, enz. Alles afgestemd op de oudere doelgroep. De keuze voor de workshops waaraan men werkelijk deelneemt neemt men op de dag zelf tijdens het festival.

Laagdrempelige deelname
Het ouderenfestival De Late Roeping is een initiatief van Co in samenwerking met SOB Venlo. Het bezoek en actieve deelname aan het festival is gratis voor leden van de SOB Venlo. Kosten voor niet-leden is 5 euro, maar men wordt dan tevens automatisch lid van de SOB.

Het Seniorenfestival De Late Roeping vindt plaats op donderdag 27 september van 9.30 uur tot 15.30 uur. Per dagdeel zijn er in een festivalsetting meerdere workshops waaruit deelnemers kunnen kiezen. Alle activiteiten vinden plaats op de hoofdlocatie van Co aan de Goltziusstraat 21 in Venlo.

Aanmelden voor deelname aan het festival kan door een email te sturen aan elamers@kunstencentrumvenlo.nl o.v.v. De Late Roeping. Het festival richt zich nadrukkelijk op senioren van 55+.


Gerelateerde projecten

De Late Roeping 2018 (seniorenfestival)

De Late Roeping is een actief cultuurfestival voor ouderen met een jonge geest.

Lees meer

Meer uit onze agenda

28 mrt. 2024 - 26 apr. 2024 Gotlzius Galerie #53 | De ontmoeting

De cursisten Sculpturale Keramiek van Arjen Markenstein en de cursisten Masterclass Schilderen van Monique Romeijn exposeren samen in de Goltzius Galerie. Een ontmoeting tussen 2D en 3D, waarbij de mogelijkheden... Lees meer

01 apr. 2024 - 30 apr. 2024 Expositie | Elephant in the room | bij Stek

De expositie "The elephant in the room" van de vooropleiding Kunstacademie bij Co de Cultuurontwikkelaar is de hele maand april te zien in Stek. Aan de hand van verschillende disciplines... Lees meer

20 apr. 2024 Workshop co-creëren in het museum | Hoe klinkt muziek in Museum Van Bommel van Dam?

Ben je een (amateur-)zanger of maak je deel uit van een koor en heb je zin om nieuwe verbindingen aan te gaan en je muzikaal te laten inspireren in een... Lees meer

Bekijk de gehele agenda



Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres