Cursusaanbod
HomeCultuur PopUp

09 jul. 2022

Zaterdag 9 juli wordt Theater de Maaspoort omgedoopt tot Cultuur PopUp. De hele dag staan er fantastische optredens, presentaties, exposities en shows van lokale amateurkunstenaars op het programma. Venlo kent veel talent, jong én oud. Cultuur PopUp biedt deze mensen een prachtig podium.Foyers, 1ste en 2de verdieping

14.00 uur | Ik en jij! (Kindermuziekweek)

Hoe trap je de eerste editie van onze Cultuur PopUp beter af dan met hét liedje van de Kindermuziekweek 2022? In de foyer spelen onder andere cursisten en docenten viool, klarinet, gitaar en blokfluit samen het superbekende liedje van de Nationale Kindermuziekweek: Ik en jij! Tijdens de Kindermuziekweek die plaatsvond van 1 t/m 10 april eerder dit jaar, trokken onze muziek- en dansdocenten langs de scholen. Met KCV on Tour speelden onze docentenband dit liedje op tal van schoolpleinen waar leerlingen meezongen en mee dansten. Doe je vandaag ook mee?

16.30 - ±19.30 uur | modeshow en presentatie modeafdeling

Onze modedocenten Mariëlle van der Schrier en Floor Geerlings laten graag zien wat je kunt leren in hun Duurzaam modeatelier respectievelijk Junior modeatelier. Om 16.30 uur tonen jonge cursisten van Junior modeatelier hun zelfgemaakte creaties in een heuse modeshow. Verder staan Mariëlle en Floor bezoekers in hun creatieve modehoek graag te woord en tonen diverse creaties uit hun cursussen. Schuif gerust aan en laat je inspireren voor het nieuwe jaar!

14.00 - 21.30 uur | Expositie INKIJK in beeldende kunst & fotografie

De beeldende afdeling toont het gevarieerde werk van onder andere cursisten schilderen, tekenen en fotografie. Van onderwaterwereld tot ballerina en van textiel tot abstractie, deze expositie geeft een prachtige INKIJK in wat er allemaal gebeurt op beeldend vlak binnen de muren van het Kunstencentrum. De expositie is de hele dag al te zien en wordt officieel geopend om 17.00 uur. Daarna is deze nog te bewonderen tot en met 25 september. Kijk voor de openingstijden op de website van De Maaspoort.

Piet Kingma zaal

14.00 - 15.30 uur | Babs presents....!

Onze zangdocente Babs van Bree en haar cursisten geven samen met Vocaal ensemble Quint een prachtig liedjesconcert van nummers die ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Koperen Kees

14.00 - 15.30 uur | Trompetgeschal met Jacq!

Onze trompetdocent Jacq Sanders en zijn cursisten geven een knallend concert. Te beginnen met de beginners die leuke kinderliedjes brengen. Vanaf 14.30 uur klinken de gevorderden met popliedjes.

15.45 - 17.00 uur | Musica Mosa

Er vindt een openbare repetitie door ons blokfluitensemble Musica Mosa plaats. Dit ensemble bestaat uit een groep enthousiaste blokfluitspelers die wekelijks repeteren bij Kunstencentrum Venlo onder leiding van Hanne Marie Janse. Zij spelen op verschillende typen blokfluiten (van sopranino tot contrabas) een heel gevarieerd repertoire. Op het programma voor deze middag staat dansmuziek uit de Renaissance, Barokmuziek van Vivaldi en Händel maar ook In the Mountain hall van Grieg, Prayer vor Ukraine, de Teddybears picnic en Limburgse volksmuziek.

Hela zaal

15.00 - ± 16.15 uur | Zeegeheimen

De dansvoorstelling Zeegeheimen wordt gedanst door cursisten van Kunstencentrum Venlo. Er komen allerlei dansstijlen voorbij, van klassiek tot jazz en modern. De choreografieën vormen een leuk en beetje spannend verhaal. Een voorstelling voor het hele gezin dus! De decorstukken en visuals zijn gemaakt door de cursisten van onze afdeling beeldend, waaronder de cursussen Kids & Kunst en Ontdek je eigen tekenhandschrift. Meer weten over de voorstelling en de ticketverkoop? Klik dan hier!

19.00 - 21.30 uur | Podiumdeler*: Forever Young + Sidera + Popshop

De eerste Venlose Podiumdeler is een energieke, avontuurlijke én ontroerende avondrevue waarbij de beste amateurkunstenaars en verenigingen uit de regio Venlo het podium delen. Een afwisselende en leuke voorstelling die bezoekers van 0 tot 100(+) zal aanspreken.

Piepjonge beginners (vanaf 6 jaar), studenten-talenten en zeer ervaren levenskunstenaars (tot ver in de 80) staan vanavond letterlijk naast elkaar op de buun. Zo verrast seniorenkoor Forever Young met energieke rockklassiekers. Sidera, het theatergezelschap voor jongvolwassenen brengt een aantal hoogtepunten uit beroemde musicals. En de verse bandjes van Popshop die zijn ontstaan vanuit een bandcoachingstraject met o.a. Anya Straatman (Vocalshop), Jurek Cruysberg en Wijnand van Groesen debuteren op het grote theaterpodium.

Voor deze avond dienen (gratis!) tickets gereserveerd te worden via de website van Theater de Maaspoort: www.maaspoort.nl.

*Podiumdeler | Deze wordt mogelijk gemaakt door het herstel- en innovatieprogramma Cultuurdeler waarmee Kunstencentrum Venlo en de cultuurcoaches de amateurkunstvereniging in de gemeente Venlo ondersteunen.


Meer uit onze agenda

23 nov. 2022 23 dec. 2022 GOLTZIUS GALERIE | Ik mis, dus ik maak

IK MIS, DUS IK MAAK toont hoe kunstbeoefening kan bijdragen aan het verwerken van verlies. Niet alleen het verlies van een dierbare, maar ook van gezondheid of een geboorteland. 'Rouw'... Lees meer

05 dec. 2022 PAKJESAVOND | lessen vervallen na 17:00 uur

I.v.m. Pakjesavond vervallen op maandag 5 december alle lessen na 17.00 uur. Dit geldt voor alle leslocaties! Lees meer

07 dec. 2022 START | Peuterdans

Dansen als een dier, met een lintje of een ballon? In deze cursus maakt je peuter op een speelse en beweeglijke manier kennis met dans. Lees meer

Bekijk de gehele agenda