Cursusaanbod
Home
Robbert Suilen
Docent zang klassiek, pop/jazz en pianobegeleiding

Beide ouders van Robbert muzikant. Zijn liefde voor muziek werd dus al vanaf een jonge leeftijd aangewakkerd en hij startte jong met zingen en gitaar spelen. Op de middelbare school begon hij in bandjes te spelen en liedjes te schrijven, en besloot hij om naar het conservatorium te gaan. Robbert begon met de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, volgde de bacheloropleiding en is hier in 2018 afgestudeerd voor de masteropleiding Jazz zang. Naast zijn opleiding als uitvoerend vocalist, heeft hij zich op het Conservatorium ook verdiept op het gebied van compositie, zang- en gitaartechniek.

Als muzikant is hij altijd geïnteresseerd geweest om muziek op een eigen manier te interpreteren; denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de akkoorden of melodieën variëren in een bekend popnummer. Maar ook met zijn eigen band Hireth probeert hij deze grenzen op te zoeken door in zijn eigen geschreven nummers zang, elektrisch gitaar en loopstations te combineren tot een spannend en gelaagd geheel. Robbert treedt zowel met Hireth als andere bands regelmatig op; zo was hij de afgelopen jaren te vinden op de Uitmarkt Amsterdam, de Zomerparkfeesten in Venlo stond hij in 2019 op het Delft Fringe Festival.

Zijn manier van lesgeven

Als zangdocent heb ik ervaring met het lesgeven aan mensen van verschillende leeftijden en motivaties. Of je zangles ziet als eerste introductie in de muziek, als een leuke hobby of wellicht als voorbereiding voor het conservatorium: in zijn persoonlijke lessen wordt er gekeken naar wat het doel is en worden de lessen daarop aangepast. Voor jong en oud dus, met plezier voorop! Daarnaast kan Robbert ook helpen met bijvoorbeeld eigen begeleiding op gitaar of piano, omdat hij de lessen zelf ook op deze manier begeleidt.

Zijn inspiratie haalt hij uit

Robbert houdt van heel veel soorten en stijlen muziek. Maar de muzikanten die hem momenteel het meest inspireren zijn: Sufjan Stevens, Gabriel Kahane. Chris Thile.

Wat hem motiveert

Hij wordt gelukkig als hij ziet dat leerlingen plezier hebben in het musiceren, als ze creatieve ideeën durven uit te proberen en ze groeien in hun muzikale ontwikkeling.

Zijn motto

“Don’t fear mistakes, there are none.” – Miles Davis


Robbert Suilen is o.a. docent bij:


Zang pop/jazz voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 06-09-'21

Vanaf € 220,- Meer info
Zang pop/jazz voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 06-09-'21 36 lessen

Vanaf € 356,- Meer info
Zang pop/jazz voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 06-09-'21

Vanaf € 256,- Meer info
Zang voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 06-09-'21

Vanaf € 220,- Meer info
Zang voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 06-09-'21 36 lessen

Vanaf € 356,- Meer info
Zang voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 06-09-'21

Vanaf € 256,- Meer info
Zangbegeleiding (piano of gitaar) voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 06-09-'21 36 lessen

Vanaf € 356,- Meer info
Zangbegeleiding (piano of gitaar) voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 06-09-'21

Vanaf € 256,- Meer info