Cursusaanbod
Home
Volg Patricia Valkenburg en Janneke Leijendekkers

Patricia Valkenburg en Janneke Leijendekkers .
Docenten Kunst ben jij

Wie is Patricia Valkenburg?

Patricia heeft de opleiding tot Z verpleegkundige afgerond. In 2011 startte ze haar eigen praktijk genaamd Piko-Piko. Voor persoonlijke ontwikkeling. Als counselor helpt ze mensen met innerlijke rust, balans, kracht en vertrouwen. Haar grote passie voor liefde en vrij zijn loopt hand in hand met haar passie voor creativiteit. Schilderen doet ze al jaren. Vooral intuïtief. Het laten ontstaan van kunstwerken vanuit je gevoel dat is waar ze ook de mensen bij de Mutsaersstichting wekelijks voor uitnodigt.

Wat haar motiveert

Patricia nodigt jou graag uit voor een stukje bewustwording middels je creatieve energie. De twee pijlers die haar inspireren en de inspiratie die zij graag doorgeeft aan jou. In de cursus Kunst ben jij gaat het daarom niet om het maken van een prachtig kunstwerk of het leren van nieuwe technieken. Het gaat er om met aandacht voor jezelf kunst te laten ontstaan. Jouw kunstwerk dat veel inzichten geeft over jezelf. Haar passie voor mens, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit komen samen in deze cursus die ze samen met Janneke Leijendekkers geeft.

Haar motto

Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf.


Wie is Janneke Leijendekkers?

Op jonge leeftijd heeft ze de opleiding Sociaal Cultureel Werk afgerond. Na wat werkervaring opgedaan te hebben besloot ze verder te studeren aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Helaas heeft ze deze moeten afbreken door een heftig ziekbed. Omdat het niet meer haalbaar was om haar opleiding af te maken of volledig te werken heeft ze besloten vrijwillig te gaan werken. Dit omdat ze het belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken te zijn en mensen te inspireren.

Bijna drie jaar heeft ze dit gedaan bij de Mutsaersstichting Venlo. Toen was het tijd voor een nieuwe en luchtige ervaring bij een kattencafé.

Uiteindelijk kwam ze in 2019 uit bij Kunstencentrum Venlo waar ze samen met Suzanne Berkers de lessen van Kids & Kunst verzorgde. Dit inspireerde haar kunst en bewustwording te combineren. Samen met Patricia Valkenburg heeft ze dit idee opgepakt en zo is de cursus Kunst ben jij ontstaan.

Wat haar motiveert

Janneke is altijd gefascineerd geweest in hoe mensen in elkaar zitten. Hoe verschillend mensen zijn en wat ze beweegt. Door haar beperkte energie moet ze bewuste keuzes maken waar ze deze aan wilt besteden. Ze is erachter gekomen hoe belangrijk het is om een stevige fundering te hebben. Wie ben je? Wat vind je belangrijk? Wat drijft je? Welke keuzes passen hierbij?
In deze tijd zijn we erg gericht op de buitenkant. Er wordt veel van ons verwacht, we moeten aan veel eisen voldoen en er is weinig ruimte voor Individualiteit. Door middel van creativiteit wil ze op een laagdrempelige manier samen bouwen aan deze fundering!