Cursusaanbod
Home
Karin Groenen
Docente dans

Wie is Karin Groenen?

Al vanaf haar 8e levensjaar is haar liefde voor dans gaan bloeien. Het begon met één dansles per week, maar als snel was Karin bijna dagelijks in de dansstudio te vinden. Op haar 15e levensjaar heeft auditie gedaan bij de Vooropleiding Dans in Venlo. Tijdens deze opleiding begon haar liefde voor doceren en choreograferen. Na de Vooropleiding dans, gecombineerd met het VWO, is ze toegelaten op HBO Dansacademie in Arnhem, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hier is ze opgeleid tot een veelzijdige dansdocente in diverse stijlen: klassiek, modern, jazzdance, improvisatie, compositie, folkloredans en flamenco. Tijdens haar opleiding heeft Karin zich verdiept in het talententraject omtrent dans.

Naast haar lessen op het Kunstencentrum is Karin ook een vaste dansdocent bij Danshuis Venray en heeft ze haar eigen dansstudio in Gennep. Verder geeft ze heel veel workshops op basisscholen en organiseert ze in de zomer twee grote danskampen.

Wat haar motiveert

Karin geeft les omdat ze haar leerlingen iets wil leren. Hierbij gaat het natuurlijk om danspassen en danstechnieken, maar ook om muzikaliteit, zelfvertrouwen en samenwerking. Karin werkt in blokken van 6 tot 8 weken en ze vind het super gaaf om te zien dat haar leerlingen zichzelf zo goed ontwikkelen in zo'n korte tijd. Laat staat wat ze in een heel cursusjaar allemaal kunnen bereiken. Dat ze haar kennis en ervaring van dans iedere dag weer opnieuw mag overbrengen op anderen maakt haar liefde voor het vak compleet.

Haar motto

Iedere dag bezig zijn met hetgeen je het liefst doet, is een voorrecht.