Cursusaanbod
Home
José Bartels-Boom
Docente klarinet

Wie is José Bartels-Boom?

José heeft haar opleiding Docent Muziek Klarinet en Ensembleleiding afgesloten in 1993 op het conservarotium in Tilburg. In 2016 heeft ze het certificaat Koordirectie behaald en in 2018 studeert ze af aan het conservatorium in Maastricht voor de opleiding Docent Muziek met specialisatie OMB (Orthopedagogische Muziekbeoefening). Met deze specialisatie verdiep je je als muziekdocent in orthopedagogische- en orthodidactische kennis en vaardigheden met betrekking tot muziek. Hiermee kun je als muziekdocent op kwalitatief hoog niveau les geven in het Speciaal Onderwijs en in verschillende vormen van hulp- en dienstverlening. Hierbij kun je denken aan instellingen voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten, geriatrische patiënten, kinderen met sociaal-emotionele problemen etc.

Naast haar werkzaamheden voor het Kunstencentrum als docent klarinet werkt José onder andere als dirigent van dameskoor Symbiose, als klarinettist, als basklarinettist bij het Piet Jeegers Clarinet Choir, doet ze projecten op scholen en verenigingen en in 2016 heeft José meegewerkt aan een muziekproject met jongeren van het Asielzoekers Centrum in Venlo.
In haar vrije tijd zingt ze graag o.a. bij het Franciscuskoor Venlo en Coro Classico (VCL).
Ze is als klarinettist opgegroeid bij het schoolorkest van SKV Venlo onder leiding van Gerard Franck, het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo en het Symfonieorkest de ROV. Bij het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo speelt ze nog altijd met heel veel plezier mee.

Wat haar motiveert

De klarinet en het lesgeven zijn haar passies. Dit combineert ze als sinds de eind jaren 80 met heel veel plezier. Samen muziek maken geeft een goed gevoel. Men ontmoet andere mensen. "Dit vormt je als mens en muzikant". Dit wil ze graag doorgeven.

Haar motto

"Music gives a soul te universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything" ~Plato~

José nodigt je graag uit voor een gratis proefles klarinet.


José Bartels-Boom is o.a. docent bij:


Klarinet voor jeugd abonnement
8 - 20 jaar 06-09-'21

Vanaf € 220,- Meer info
Klarinet voor jeugd individueel
8 - 20 jaar 06-09-'21 36 lessen

Vanaf € 356,- Meer info
Klarinet voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 06-09-'21

Vanaf € 256,- Meer info