Cursusaanbod
Home
Jesper Fassotte
Docent film

Wie is Jesper Fassotte?

Filmpjes bedenken, monteren en publiceren doet Jesper al sinds hij enigszins met een computer kan werken. Het begon met een camera (nog met bandjes!) die hij van zijn ouders kreeg toen hij 10 jaar was. Zo monteerde hij op de basisschool al de ‘eindvideo’ van groep 8. Op de middelbare school heeft hij jaren met een groep het ‘schooljournaal’ gemaakt. Vervolgens is hij naast zijn studie Communicatiewetenschap meteen bij het studententelevisieprogramma ‘Campus in Beeld’ gegaan. Daar was hij naast cameraman zowel editor als verslaggever.

Na zijn afstuderen is hij aan de slag gegaan als communicatieadviseur/contentmaker bij de PvdA in Limburg, waar hij veel te maken kreeg met het maken van filmpjes. Dat beviel zo goed dat hij als snel besloot voor zichzelf te beginnen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met zijn bandje ‘LÖRK’, waar hij trompet speelt en zingt.

Wat hem motiveert?

Jesper geeft les omdat iedereen tegenwoordig de middelen heeft om mooie en goede filmpjes te maken, maar daar (veel) te weinig mee doet. Verder dan wat losse ‘shots’ op een geheugenkaartje komen de meesten niet. En als er dan iets mee wordt gedaan, dan is de kwaliteit meestal ook nog niet al te hoog. En dat terwijl goede strakke filmpjes maken ten eerste leuk is en ten tweede echt niet zo moeilijk.

Zijn motto

Iedere dag op een grijs kantoor is er één te veel. Dus maak er wat van!