Cursusaanbod
Home
Janneke Leijendekkers
Docente Kunst ben jij en vrijwilligster Kids & Kunst

Op jonge leeftijd heeft ze de opleiding Sociaal Cultureel Werk afgerond. Na wat werkervaring opgedaan te hebben besloot ze verder te studeren aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Helaas heeft ze deze moeten afbreken door een heftig ziekbed. Omdat het niet meer haalbaar was om haar opleiding af te maken of volledig te werken heeft ze besloten vrijwillig te gaan werken. Dit omdat ze het belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken te zijn en mensen te inspireren.

Bijna drie jaar heeft ze dit gedaan bij de Mutsaersstichting Venlo. Toen was het tijd voor een nieuwe en luchtige ervaring bij een kattencafé.

Uiteindelijk kwam ze in 2019 uit bij Kunstencentrum Venlo waar ze samen met Suzanne Berkers de lessen van Kids & Kunst verzorgde. Dit inspireerde haar kunst en bewustwording te combineren. Samen met Patricia Valkenburg heeft ze dit idee opgepakt en zo is de cursus Kunst ben jij ontstaan.

Wat haar motiveert

Janneke is altijd gefascineerd geweest in hoe mensen in elkaar zitten. Hoe verschillend mensen zijn en wat ze beweegt. Door haar beperkte energie moet ze bewuste keuzes maken waar ze deze aan wilt besteden. Ze is erachter gekomen hoe belangrijk het is om een stevige fundering te hebben. Wie ben je? Wat vind je belangrijk? Wat drijft je? Welke keuzes passen hierbij? In deze tijd zijn we erg gericht op de buitenkant. Er wordt veel van ons verwacht, we moeten aan veel eisen voldoen en er is weinig ruimte voor Individualiteit. Door middel van creativiteit wil ze op een laagdrempelige manier samen bouwen aan deze fundering!