Cursusaanbod
Home
Eva Geutjes
Docente tekenen & schilderen

Eva Geutjes, behaalde in 2015 haar Bachelor in Painting aan de HKU in Utrecht en werkt sindsdien als zelfstandig beeldend kunstenaar, curator, programmamaker en kunstdocent. Zij maakt fineliner tekeningen waarin het onderbewuste leidend is. In haar werk vertaalt zij verlangens, dromen en herinneringen in vorm. Ook geeft ze schilder- en zeefdruk workshops en kunstcolleges. Haar liefde voor kunst probeert zij over te brengen in haar tekenlessen.

Haar manier van lesgeven

Er is veel ruimte voor eigen inbreng en elke les kent een stukje persoonlijke begeleiding.

Haar inspiratie haalt zij uit

Inspiratie haalt Eva vaak uit dromen die ze heeft. Het helpt haar deze te tekenen. Zo kan ze veel beter een gevoel of emotie verwoorden dan dat ze het moet uitspreken. Ook schilderkunst uit de Renaissance vindt Eva enorm inspirerend, gebaseerd op mythes en goden.

Ook heeft Eva een fascinatie voor de verborgen boodschappen in de schilderkunst, en symboliek door de jaren heen. Ze vindt het geweldig hoe oude meesters hun mening lieten doorschemeren, of een taboe aansnijden zonder het letterlijk af te beelden. Er valt zoveel uit schilderkunst op te maken, je krijgt echt een mooie inkijk in die tijd. Haar enthousiasme wil ze graag delen met mensen.

Wat haar motiveert

Tekenen is voor haar een soort natuurlijke handeling, iets wat ze naast eten, drinken en slapen gewoon moet doen.

Het is een enorme drijfveer om betrokken te raken bij het werkproces van haar cursisten en hun ontwikkeling te kunnen ondersteunen. In haar lessen maak je kennis met verschillende materialen en technieken om zo een unieke eigen stijl te kunnen ontwikkelen.

Haar motto

Daar doe ik niet aan, want anders moet ik dagelijks een nieuwe verzinnen.


Eva Geutjes is o.a. docent bij:


Ontdek je tekenhandschrift
18+ jaar 10 lessen 27-09-'22 dinsdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:00 uur

Vanaf € 150,- Meer info
Vooropleiding Kunstacademie
15 - 20 jaar 22-09-'22 donderdag 18:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 03:30 uur

Vanaf € 708,- Meer info