Cursusaanbod
Home
Ben Benders
Docent zang en piano

Wie is Ben Benders?

Ben Benders werd geboren op 29 januari 1955 te Steyl. Na de middelbare school studeerde hij aan het conservatorium van Maastricht de hoofdvakken piano bij Jean Fransen en zang bij Ton Thissen. Ook koordirectie behoorde tot zijn vakken. Na het eindexamen in Maastricht zette hij zijn studie zang voort bij Elisabeth Cooymans in ’s-Hertogenbosch.

Ben geeft regelmatig liedrecitals met o.a. liederencycli van Schubert, Brahms en Ravel. Van 1986 tot 1990 werden in binnen- en buitenland met succes de cycli Schöne Müllerin en Winterreise (beiden van Schubert), Die Schöne Magalone (Brahms) en de Histoire Naturelles (Ravel) uitgevoerd. In de oratoria van o.a. Haydn en de passies van Bach, requiem Duruflé trad hij op als solist.

Ook als pianobegeleider is hij regelmatig actief bij koren en zangers. Ben Benders is dirigent van vijf verschillende koren waaronder twee mannenkoren (optredens in het buitenland en verscheidene cd-opnames) en een kamerkoor (verschillende prijzen gewonnen en enkele televisieoptredens verzorgd). Ook is hij betrokken bij de Passiespelen te Tegelen. Daar wordt iedere vijf jaar een groot koor gevormd van ruim 90 zangers die nieuw gecomponeerde muziek ten gehore brengen.

Na jaren de muzikale inleidingen te hebben verzorgd voor het Limburgs Symfonie Orkest in de Maaspoort te Venlo doet hij dat nu voor de philharmonie zuidnederland.

Als docent aan Kunstencentrum Venlo doceert hij zang en piano en geeft hij o.a. cursussen stemvorming en muziek beluisteren, een cursus die al ruim 30 jaar met succes gegeven wordt voor ruim 70 cursisten. Grote muziekwerken worden vaak in workshops behandeld.

Wat hem motiveert

Zijn liefde voor muziek, voor de piano en voor de stem wil hij graag op de leerlingen overbrengen. Jong en oud enthousiast maken voor die schone kunst. Als een leerling tevreden na de les naar buiten gaat en weer graag de volgende bezoekt, heeft hij al een belangrijke doelstelling bereikt.

Zijn motto

Liefde en passie voor de mens en voor de muziek!