Cursusaanbod
Home
Arjen Markenstein
Docent sculpturale keramiek

Wie is Arjen Markenstein?

Van 1984 tot en met 1990 heeft Arjen op de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht gezeten op de afdeling Driedimensionale vormgeving. Na zijn afstuderen heeft Arjen de cursus Pedagogisch didactische bijscholing gevolgd om les te mogen geven. Vanuit deze cursus heeft hij stage mogen lopen bij het toenmalige "Vrije academie". Daar is hij gevraagd om de kindercursussen tekenen/schilderen en tekenen/handvaardigheid te gaan geven. In de loop van de tijd is Arjen steeds meer in zijn eigen disciplines les gaan geven: Sculpturale keramiek.
Sinds 1996 heeft hij ook zijn eigen galerie, Galerie Tuur aan de Straelseweg 77 in Venlo. In Galerie Tuur exposeert Arjen zijn eigen werk en dat van gastexposanten. Verder exposeert hij regelmatig bij galerieën in binnen- en buitenland

Wat hem motiveert

Arjen brengt zijn ongekende passie voor het vak keramiek graag over op zijn leerlingen. Hen uit te dagen de mogelijkheden en onmogelijkheden van klei te ontdekken en toe te passen in hun eigen werk. Scherp te blijven op de nieuwe ontwikkelingen binnen de keramische vormgeving.

Zijn motto

Ga geen uitdaging uit de weg, samen komen we een heel eind, oftewel alles kump good!