Cursusaanbod
Home

Piano pop/jazz voor jeugd groepsles

Lijkt het je leuker om samen met anderen pianoles in pop/jazz te krijgen, ook dat kan. Dan kies je bij Kunstencentrum Venlo voor een groepsles waarbij je met minimaal één andere cursist les krijgt. En bij deze lesvorm is het ook mogelijk dat je met nog een derde en vierde cursist les krijgt.

Leeftijd:
6 - 20 jaar
Lesduur:
30 minuten
Startdatum:
31-08-'20
Aantal:
36 lessen

Bereken je prijs

Gemeente:
Vanaf € 268,-

Proefles nemen

Docent aan het woord

Ga je van mij les krijgen, dan probeer ik iets van mijn enthousiasme over te brengen. Het is een uitdaging om iedere leerling op zijn eigen kunnen en interesse verder te kunnen helpen.

Lianne Langen
Docente piano klassiek

De voordelen van een groepsles

Lijkt het je leuker om samen met anderen pianoles in pop/jazz te krijgen, ook dat kan. Dat is een groot avontuur! Door samen muziek te maken, vorm je je namelijk niet alleen muzikaal maar ook sociaal. Je leert wachten op elkaar, samen tegelijk inzetten en ophouden, naar elkaar luisteren, rekening houden met elkaar en op je beurt wachten. Bovendien train je zo je concentratievermogen. Kunstencentrum Venlo biedt daarvoor een groepsles aan waarbij je met minimaal één andere cursist pianoles krijgt. Mochten er daarna nog een derde of meer cursisten aansluiten, neemt de lesduur voor jullie gezamenlijk toe met 15 minuten per éxtra persoon.

Wat is een piano?

De piano is een instrument met 88 toetsen. Wanneer je een toets indrukt, slaat er binnen in de piano een hamertje tegen een snaar, of twee of drie snaren die dan gaat trillen. Natuurlijk kun je meer toetsen tegelijkertijd indrukken, zodat je meer tonen tegelijk hoort; dan speel je in je eentje een heel orkest! Jij bepaalt helemaal zelf de klank: zacht of hard; rond of fel; aardig of boos. Het grootste verschil tussen een piano en een vleugel is dat bij de piano de snaren rechtop (verticaal) staan terwijl de snaren in een vleugel horizontaal liggen. Een vleugel is duurder en neemt natuurlijk veel meer plaats in.

Wat ga je leren?

Je start met de basisopleiding piano. Je leert tijdens deze lessen vele soorten muziek kennen én spelen. Na het B- examen kun je je specialiseren in bijvoorbeeld lichte muziek; pop, jazz of improvisatie. Ook als je erover denkt om van piano spelen je beroep te maken, kunnen de docenten je goed voorbereiden op een vervolgopleiding in de muziek, bijvoorbeeld aan een conservatorium of rockacademie.

Wanneer kun je met piano beginnen?

Piano leren spelen kan op alle leeftijden; jong én oud. Het advies is vanaf zes jaar, want dan is je motoriek zover dat je je vingers goed los van elkaar kunt leren bewegen. Maar ook ná je 50ste kun je nog beginnen!

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Docent aan het woord

Ga je van mij les krijgen, dan probeer ik iets van mijn enthousiasme over te brengen. Het is een uitdaging om iedere leerling op zijn eigen kunnen en interesse verder te kunnen helpen.

Lianne Langen
Docente piano klassiek

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Piano pop/jazz voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 31-08-'20 36 lessen

Vanaf € 350,- Meer info
Piano pop/jazz voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 31-08-'20

Vanaf € 216,- Meer info
Piano klassiek voor jeugd groepsles
6 - 20 jaar lesduur: 30 minuten 31-08-'20 36 lessen

Vanaf € 268,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod