Cursusaanbod
Home

Mixed Media

Wil je experimenteren met verschillende materialen en technieken, vrijer leren werken en unieke werken maken? dat kan tijdens deze cursus.

Leeftijd:
18+ jaar
Tijd:
woensdag 19:00
Docent:
Kim van Dijk
Locatie:
Goltziusgebouw Venlo
Lesduur:
02:30 uur

Bereken je prijs

Lesduur:
150 minuten
Aantal:
8 lessen

Kies les

Startdatum
Startdatum:28-09-'22
Startdatum:22-03-'23

Kies een optie
Vanaf € 175,-

Proefles nemen

Mixed media betekent het gebruiken van verschillende technieken en materialen door elkaar heen. Je bent dus nergens aan gebonden en kan je creativiteit de vrije loop laten gaan!

De cursus bestaat uit acht lessen, waarbij we de eerste vier lessen kennis gaan maken met verschillende technieken en materialen. De vier lessen daarna gaan we de verschillende technieken zelf combineren en verder onderzoeken, hierbij wordt individueel door de docent begeleid. Door middel van dit experimenteren ontdek je jouw eigen voorkeur voor materialen en technieken, en kan je jouw creativiteit helemaal laten gaan. Alles kan en mag uitgeprobeerd worden!

Wat leer je bij Mixed Media?

Die technieken die aan bod komen zijn linosneden, cyanotype, monotype en het combineren van teken en schildermaterialen. Deze worden ondersteund met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

Linosneden is een hoogdruktechniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Door middel van een drukpers wordt de afbeelding afgedrukt op papier.

De tweede techniek die we gaan behandelen is cyanotype. Dit is een blauwdruktechniek waarbij papier in een vloeistof wordt gedaan die lichtgevoelig is. Door objecten of tekeningen te plaatsen op dit papier en dit daarna bloot te stellen aan de zon ontstaat er een afdruk.

De derde techniek is monotype. Dit is een druktechniek waarbij op een plaat met inkt of verf een afbeelding wordt gemaakt, en deze nog natte tekening wordt afgedrukt op papier.

En verder...

Daarnaast gaan we ook aandacht besteden aan het combineren van teken en schildermaterialen.

De cursus is voor volwassenen van alle niveaus die het leuk vinden om nieuwe technieken en materialen te ontdekken, of iemand die zijn vaardigheden graag wil uitbreiden. Tijdens deze cursus is het aan te raden kleding te dragen die makkelijk zit en vies mag worden.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Supercursus
18+ jaar Jos Beurskens Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur

Vanaf € 483,- Meer info
Ontdek je tekenhandschrift
18+ jaar 10 lessen 27-09-'22 dinsdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:00 uur

Vanaf € 150,- Meer info
Schetsen en schilderen
18+ jaar 29-09-'22 donderdag 19:30 Monique Romeijn Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur

Vanaf € 483,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod