Cursusaanbod
Home

Kunst ben jij proefles

Heb je behoefte aan een moment van creativiteit en bewustwording? Wil je meer ontdekken over jezelf? Gun jezelf dan deze cursus en leer jezelf kennen door intuïtief met kunst aan de slag te gaan!

Leeftijd:
18+ jaar
Tijd:
woensdag 18:45
Docent:
Patricia Valkenburg
Locatie:
Goltziusgebouw Venlo
Lesduur:
02:30 uur
Aantal:
6 lessen

Bereken je prijs

Kies les

Startdatum
Startdatum:10-11-'21
Startdatum:09-03-'22

Kies een optie
Vanaf € 1.000.000.000,-

Docent aan het woord

Als je van Patricia en Janneke les krijgt, ga jij creatief en ontspannen aan de slag. Je gaat meer over jezelf ontdekken en er ontstaan persoonlijke kunstwerken die een hoop over jezelf vertellen.

In deze tweewekelijkse cursus gaat het niet om het leren van technieken of het maken van een prachtig kunstwerk. Maar waar gaat het dan wel om? Het is juist de bedoeling om je denken los te laten en vanuit je gevoel aan de slag te gaan!

Het mooiste kunstobject ben jijzelf

In deze cursus is het de bedoeling om te ontspannen, alles los te laten en dichter bij je gevoel te komen. Een soort mindfulness maar dan op een kunstzinnige manier. Door elke les te beginnen met een ontspanningsoefening ontstaat er ruimte om middels intuïtieve kunstbeoefening tot een kunstwerk te komen dat een hoop over jezelf vertelt. Je zult tot diepere persoonlijke inzichten komen en het zorgt voor rust in je hoofd.

Wat houden de lessen in?

Elke les wordt een thema aangereikt op het gebied van bewustwording. Bijvoorbeeld thema’s zoals verlangen, angst, waarden of zelfliefde. De les begint met een ontspanningsoefening om zo alle gedachten los te laten en dichter bij je gevoel te komen. Vervolgens mag je de materialen kiezen waarmee je aan de slag wilt gaan. Je wordt uitgenodigd om in stilte je mee te laten nemen door je intuïtie, in het ontstaan van jouw persoonlijke kunstwerk. Aan het einde van het eerste deel van de les blik je terug op dit proces.

Na een korte pauze gaan we verder met weer een korte ontspanningsoefening. Opnieuw mag je de materialen uitkiezen waarmee je verder wilt werken aan het volgende deel. Ook nu ga je in stilte intuïtief aan het werk. Aan het einde van de les blik je terug op het tweede deel van de opdracht en daarna de opdracht in het geheel.

Laat je verrassen door de inzichten die er ontstaan door je eigen intuïtieve kunstwerken.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Docent aan het woord

Als je van Patricia en Janneke les krijgt, ga jij creatief en ontspannen aan de slag. Je gaat meer over jezelf ontdekken en er ontstaan persoonlijke kunstwerken die een hoop over jezelf vertellen.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Masterclass schilderen
18+ jaar Monique Romeijn Goltziusgebouw Venlo lesduur: 03:00 uur

Vanaf € 374,- Meer info
Portrettekenen en -schilderen
18+ jaar 27-09-'21 maandag 19:30 Leo Coppus Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur

Vanaf € 470,- Meer info
Ontdek je tekenhandschrift
18+ jaar 10 lessen dinsdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:00 uur

Vanaf € 146,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod