Cursusaanbod
Home

Klassiek/moderne dans voor jeugd proefles

Bij Klassiek/moderne dans leer je al echte danspasjes en leer je naast Klassiek ballet ook de basis van Moderne dans. Zo maak je kennis met de verschillende dansstijlen zodat je ontdekt welke dansstijl je het allerleukste vindt.

Leeftijd:
8 - 10 jaar
Lesduur:
01:00 uur

Lesduur:
60 minuten
Aantal:
1 lessen

Kies les

Startdatum Tijd Docent Locatie Leeftijd
Startdatum:06-09-'22 Tijd:di 17:45 Docent:Melanie Melis Locatie:Goltziusgebouw Venlo Leeftijd:8-10 jr
Startdatum:09-09-'22 Tijd:vr 16:45 Docent:Merlijn Kanters Locatie:CC de Haandert Tegelen Leeftijd:9-10 jr
Startdatum:09-09-'22 Tijd:vr 17:00 Docent:Melanie Melis Locatie:Goltziusgebouw Venlo Leeftijd:9-11 jr
Startdatum:09-09-'22 Tijd:vr 18:00 Docent:Merlijn Kanters Locatie:CC de Haandert Tegelen Leeftijd:9-10 jr
Startdatum:09-09-'22 Tijd:vr 19:00 Docent:Merlijn Kanters Locatie:CC de Haandert Tegelen Leeftijd:8-12 jr

Kies een optie
Gratis

Docent aan het woord

Ga je van mij les krijgen dan wil ik je stimuleren om vooral plezier te krijgen en hebben in wat je doet. Ook wil ik je leren het beste uit jezelf naar boven te halen. Ik ben van mening dat dans voor iedereen is!

Merlijn Kanters
Docente dans

Om Klassiek/moderne dans te kunnen volgen hoef je niet eerder gedanst te hebben en kun je gewoon instromen. De les bestaat uit een warming up en oefeningen om de spieren sterk en soepel te maken. Daarna wordt er door de ruimte gedanst en wordt er een choreografie ingestudeerd. Klassiek en modern worden afgewisseld. Soms komt er een periode meer Klassiek ballet aan bod, soms meer Moderne dans.

Agrippina Vaganova

Voor Klassiek ballet wordt de Vaganova methode aangeleerd. Dit is een Russische balletmethodiek gemaakt door Agrippina Vaganova. Deze stijl wordt ook op alle dansacademies in Nederland geleerd.

Wat leer je bij Klassiek/moderne dans

Bij Klassiek/moderne dans leer je al echte danspasjes en leer je naast Klassiek ballet ook de basis van Moderne dans. Zo maak je kennis met de verschillende dansstijlen zodat je ontdekt welke dansstijl je het allerleukste vindt. Tijdens de lessen wordt er goed gekeken naar de behoefte en de ontwikkeling van het kind. Wat heeft hij/zij nodig om met een voldaan gevoel naar huis te gaan? Ook het sociale aspect wordt aangesproken tijdens de lessen. Samen dansen, in groepjes opdrachten uitwerken, enz. Er is veel ruimte voor creativiteit en improvisatie is dan ook een belangrijk onderdeel van de les. Dansplezier en ook nog écht Klassiek ballet en Moderne dans leren is het allerbelangrijkste bij de cursus Klassiek/moderne dans. Plezier staat voorop maar daarnaast een goede pirouette leren of een coole rol over de grond is ook belangrijk. Daar kunnen kinderen trots op zijn!

En verder...

De danscursus wordt altijd afgesloten met een eindvoorstelling waar de cursisten kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd in het jaar. Daarnaast organiseert Kunstencentrum Venlo veel verschillende workshops waar cursisten aan mee kunnen doen. Daarbij staan ontmoetingen met anderen en kennismaken met andere dansstijlen of zelfs andere kunstdisciplines voorop.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Docent aan het woord

Ga je van mij les krijgen dan wil ik je stimuleren om vooral plezier te krijgen en hebben in wat je doet. Ook wil ik je leren het beste uit jezelf naar boven te halen. Ik ben van mening dat dans voor iedereen is!

Merlijn Kanters
Docente dans

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Klassiek ballet voor jeugd
10 - 17 jaar Melanie Melis Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 226,- Meer info
Spitzentechniek
12 - 21 jaar Melanie Melis Goltziusgebouw Venlo lesduur: 00:30 uur

Vanaf € 113,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod