Cursusaanbod
Home

Jazz/moderne dans voor jeugd

​Op zoek naar moderne danslessen voor kids of jongeren. Hartstikke mooi dat je de danscursussen bij Kunstencentrum Venlo erop naslaat! Kunstencentrum Venlo biedt verschillende moderne danslessen voor kinderen en jongeren. Kom gerust een keer een proefles volgen om uit te proberen.

Leeftijd:
16+
Startdatum:
05-09-'22
Tijd:
maandag 18:15
Docent:
Elise Reniers
Locatie:
Goltziusgebouw Venlo
Lesduur:
01:00 uur

Bereken je prijs

Lesduur:
60 minuten
Aantal:
36 lessen
Vanaf € 226,-

Proefles nemen

De les Jazz/Modern begint altijd met een opwarming zodat het lichaam goed warm is zodat de volgende techniekoefeningen goed uitgevoerd kunnen worden. Tijdens de les wordt er ook gewerkt aan de muzikaliteit van de leerlingen dit doen we aan de hand van het gebruik van verschillende nummers met andere maten. Na verschillende oefeningen in het midden komen de oefeningen vanuit de hoek, zoals draaien en triplets. Aan het einde van de les wordt altijd gewerkt aan een choreografie en de les eindigt met een stretch, zodat het lichaam soepeler wordt en de les goed afgesloten is.

Van Maan tot Jason Derulo

In de les wordt er gebruik gemaakt van muziek die de leerlingen leuk vinden. Dus veel muziek uit de top 40 denk hierbij aan muziek van Maan, Jason Derulo, The Weekend. Dus altijd goede en leuke muziek waar de leerlingen ook een connectie mee hebben.

Wat leer je bij Jazz/Modern?

Bij Jazz/Modern wordt de basis van de jazz techniek geleerd. Er ligt dus een focus op deze manier van bewegen, die zich kenmerkt door coördinatie, draaien en sprongen. De leerlingen leren deze basis kenmerken en worden sterker zodat ze kunnen doorstromen naar de volgende jazz les. Daarnaast is er in de les ook ruimte voor de eigen creativiteit van de leerlingen. De les is heel gevarieerd en de leerlingen leren veel verschillende oefeningen.

En verder...

De danscursus wordt altijd afgesloten met een eindvoorstelling waar de leerlingen kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd in het jaar. Daarnaast organiseert het KCV veel verschillende workshops waar de leerlingen aan mee kunnen doen.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Moderne dans voor jeugd
15+ 07-09-'22 woensdag 19:00 Merlijn Kanters Goltziusgebouw Venlo lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 226,- Meer info
Klassiek/moderne dans voor jeugd
8 - 12 jaar lesduur: 01:00 uur

Vanaf € 226,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod