Cursusaanbod
Home

Contrabas voor volwassenen proefles

Hoe fijn is het als je eerst een keer iets kunt uitproberen? Bij Kunstencentrum Venlo heb je de mogelijkheid om een proefles contrabas te nemen. Dan krijg je wat meer gevoel bij het instrument, de docent van het Kunstencentrum en hoe het eraan toegaat in de les.

Leeftijd:
21+ jaar
Aantal:
1 les
Startdatum:
06-09-'21

Lesduur:
15 minuten
Aantal:
1 lessen
Gratis

Eerst uitproberen

Wil je het eerst een keer uitproberen, meld je dan aan voor een proefles bij Kunstencentrum Venlo. Je kunt bij ons een proefles volgen voor maximaal twee instrumenten en per instrument mag je één proefles volgen. Een proefles is alleen mogelijk als er een docent beschikbaar is. Je hoeft zelf nog geen instrument te hebben. Na je inschrijving neemt de betreffende docent contact met je op om een tijd en plaats af te spreken.
Besluit je om daarna verder te gaan, schrijf je je opnieuw in voor een van de beschikbare lesvormen voor het betreffende instrument.

Wat is een contrabas?

De contrabas is het laagste en ook het grootste strijkinstrument van het strijkorkest, waarbij de grootte van de contrabas kan variëren. Een contrabas heeft meestal vier en soms ook vijf snaren, die bespeeld worden met een strijkstok en/of de vingers. Het kunstencentrum biedt je diverse samenspeelmogelijkheden. De contrabas is terug van weggeweest in de jazz- en de rock- muziek. Contrabas kun je snel leren spelen als je iedere dag een half uurtje oefent. In de les werk je vanuit de praktijk. Je leert noten lezen, strijken en plukken. De techniek leer je al spelenderwijs.

Wanneer kun je met contrabas beginnen?

Vanaf ongeveer 12 jaar kun je beginnen met contrabas spelen. Belangrijk is wel dat je op de juiste maat instrument begint. Er bestaan mini contrabassen. Je kunt bij Kunstencentrum Venlo ook basgitaarlessen volgen.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Contrabas voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 06-09-'21

Vanaf € 256,- Meer info
Basgitaar voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 06-09-'21

Vanaf € 256,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod