Cursusaanbod
Home

Contrabas voor volwassenen abonnement

Geïnteresseerd in contrabaslessen waarbij de muziekdocent een-op-een met je aan de slag gaat? Kies dan voor een van de drie abonnementen bij Kunstencentrum Venlo die je in het lopende cursusjaar benut.

Leeftijd:
21+ jaar
Aantal:
10 lessen
Startdatum:
31-08-'20

Bereken je prijs

Kies vorm:
Vanaf € 252,-

Proefles nemen

Welke abonnementen zijn er?

Venlo heeft abonnementen voor contrabasles waarbij de muziekdocent een-op-een met je aan de slag gaat. Je kunt kiezen uit 10 lessen à 20, 30 of 45 minuten die je in het lopende cursusjaar moet benutten. Je kunt je inschrijven voor meerdere abonnementen per jaar.


Wat is een contrabas?

De contrabas is het laagste en ook het grootste strijkinstrument van het strijkorkest, waarbij de grootte van de contrabas kan variëren. Een contrabas heeft meestal vier en soms ook vijf snaren, die bespeeld worden met een strijkstok en/of de vingers. Het kunstencentrum biedt je diverse samenspeelmogelijkheden. De contrabas is terug van weggeweest in de jazz- en de rock- muziek. Contrabas kun je snel leren spelen als je iedere dag een half uurtje oefent. In de les werk je vanuit de praktijk. Je leert noten lezen, strijken en plukken. De techniek leer je al spelenderwijs.

Wanneer kun je met contrabas beginnen?

Vanaf ongeveer 12 jaar kun je beginnen met contrabas spelen. Belangrijk is wel dat je op de juiste maat instrument begint. Er bestaan mini contrabassen. Je kunt bij Kunstencentrum Venlo ook basgitaarlessen volgen.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Basgitaar voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 31-08-'20

Vanaf € 252,- Meer info
Akoestische gitaar voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 31-08-'20

Vanaf € 252,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod