Cursusaanbod
Home

Contrabas voor jeugd groepsles

Lijkt het je leuker om samen met anderen contrabasles te krijgen, ook dat kan. Dan kies je bij Kunstencentrum Venlo voor een groepsles waarbij je met minimaal één andere cursist les krijgt. En bij deze lesvorm is het ook mogelijk dat je met nog een derde en vierde cursist les krijgt.

Leeftijd:
12 - 20 jaar
Lesduur:
30 minuten
Startdatum:
31-08-'20
Aantal:
36 lessen

Bereken je prijs

Gemeente:
Vanaf € 268,-

Proefles nemen

De voordelen van een groepsles

Lijkt het je leuker om samen met anderen contrabasles te krijgen, ook dat kan. Dat is een groot avontuur! Door samen muziek te maken, vorm je je namelijk niet alleen muzikaal maar ook sociaal. Je leert wachten op elkaar, samen tegelijk inzetten en ophouden, naar elkaar luisteren, rekening houden met elkaar en op je beurt wachten. Bovendien train je zo je concentratievermogen. Kunstencentrum Venlo biedt daarvoor een groepsles aan waarbij je met minimaal één andere cursist gitaarles krijgt. Mochten er daarna nog een derde of meer cursisten aansluiten, neemt de lesduur voor jullie gezamenlijk toe met 15 minuten per éxtra persoon.

Wat is een contrabas?

De contrabas is het laagste en ook het grootste strijkinstrument van het strijkorkest, waarbij de grootte van de contrabas kan variëren. Een contrabas heeft meestal vier en soms ook vijf snaren, die bespeeld worden met een strijkstok en/of de vingers. Het kunstencentrum biedt je diverse samenspeelmogelijkheden. De contrabas is terug van weggeweest in de jazz- en de rock- muziek. Contrabas kun je snel leren spelen als je iedere dag een half uurtje oefent. In de les werk je vanuit de praktijk. Je leert noten lezen, strijken en plukken. De techniek leer je al
spelenderwijs.

Wanneer kun je met contrabas beginnen?

Vanaf ongeveer 12 jaar kun je beginnen met contrabas spelen. Belangrijk is wel dat je op de juiste maat instrument begint. Er bestaan mini contrabassen. Je kunt bij Kunstencentrum Venlo ook basgitaarlessen volgen.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Contrabas voor jeugd individueel
12 - 20 jaar 31-08-'20 36 lessen

Vanaf € 350,- Meer info
Contrabas voor jeugd abonnement
12 - 20 jaar 31-08-'20

Vanaf € 216,- Meer info
Basgitaar voor jeugd groepsles
9 - 20 jaar lesduur: 30 minuten 31-08-'20 36 lessen

Vanaf € 268,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod