Cursusaanbod
Home

Cello voor volwassenen proefles

Hoe fijn is het als je eerst een keer iets kunt uitproberen? Bij Kunstencentrum Venlo heb je de mogelijkheid om een proefles cello te nemen. Dan krijg je wat meer gevoel bij het instrument, de docent van het Kunstencentrum en hoe het eraan toegaat in de les.

Leeftijd:
21+ jaar
Aantal:
1 les
Startdatum:
05-09-'22

Lesduur:
15 minuten
Aantal:
1 lessen
Gratis

Eerst uitproberen

Wil je het eerst een keer uitproberen, meld je dan aan voor een proefles bij Kunstencentrum Venlo. Je kunt bij ons een proefles volgen voor maximaal twee instrumenten en per instrument mag je één proefles volgen. Een proefles is alleen mogelijk als er een docent beschikbaar is. Je hoeft zelf nog geen instrument te hebben. Na je inschrijving neemt de betreffende docent contact met je op om een tijd en plaats af te spreken. Besluit je om daarna verder te gaan, schrijf je je opnieuw in voor een van de beschikbare lesvormen voor het betreffende instrument.

Wat is een cello?

Samen met de viool, altviool en de contrabas behoort de cello tot de strijkinstrumenten. Deze instrumenten heten zo omdat je ze meestal bespeelt met een strijkstok. Voor de afwisseling moet je soms ook tokkelen: zachtjes trek je met je vinger aan de snaar, waardoor er een heel ander geluid ontstaat.

Wanneer kun je met cello beginnen?

Vanaf ongeveer zes jaar kun je beginnen met cello spelen. Belangrijk is wel dat je op de juiste maat instrument begint. Wil je mooi op strijkinstrumenten leren spelen dan is regelmatig oefenen natuurlijk heel belangrijk.

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111

triangle-yellow

Vragen over deze cursus?
Vraag het Karin

Karin van den Essen
Medewerker cursistenadministratie
Bel: 077 355 6111Of bekijk eens deze cursussen

Cello voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info
Viool voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 05-09-'22

Vanaf € 263,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod