Cursusaanbod
Home
HomeVoortgezet Onderwijs


Voor een belangrijk deel wordt je identiteit gevormd in je middelbareschool-leeftijd. Tussen je 12e en 18e jaar ontdek je jezelf en de wereld om je heen. Van je sociaal emotionele ontwikkeling tot je imago. Kunst en cultuur zijn bij uitstek een middel om je daarbij te helpen.

Cultuureducatie op de middelbare school

Activiteiten PO

Zoek jij een leuke, inspirerende of prikkelende culturele of kunstzinnige activiteit voor jouw leerlingen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

Bekijk hier inspirerende voorbeelden
Aansluiting CKV

Verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden staan centraal in onze projecten en workshops op het gebied van culturele en kunstzinnige vorming. In overleg met de docenten stemmen we onze activiteiten af op de behoeften van de leerlingen.

Graag denken we mee. Neem contact met ons op!

Karin van den Essen
Medewerker projecten
Bel: 077 355 6111
Kunstencentrum Venlo is erkend CJP-acceptant. Neem contact met ons op over de mogelijkheden!
Cultureel jongeren pas
Korting op kunst en cultuur
Vooropleidingen

In samenwerking met scholen en beroepsopleidingen werken we mee aan een aantal vooropleidingen voor kunstvakopleidingen zoals de kunstacademie, conservatorium of dansacademie. Heb je culturele ambitie? Wij helpen je op weg naar jouw droomberoep.

Vooropleiding Kunstacademie

Onze activiteiten voor Havo en Vwo sluiten aan bij jullie CKV doelen!

Verkennen

Leerlingen kunnen de eigen ervaring met kunst, kunstzinnige interesses, kennis van en opvattingen over kunst beschrijven en daarop reflecteren, en het resultaat gedocumenteerd vastleggen.

Verbreden

Leerlingen kunnen ervaringen met nieuwe kunstzinnige activiteiten die worden aangeboden in een levensechte, professionele context, beschouwen en waarderen.

Verdiepen

De leerlingen kunnen, individueel en/of in een klein team van medeleerlingen een artistiek creatief proces of een aspect daarvan onderzoeken.

Verbinden

De leerlingen kunnen verbanden leggen tussen de in de domeinen verkennen, verbreden en verdiepen opgedane ervaringen en inzichten met betrekking tot kunstzinnige processen.Meer cultuuronderwijs op scholen

Basisscholen

Als kunst- en cultuureducatie op een goede manier wordt ingezet in het onderwijs, kan het van grote waarde zijn voor...

Lees meer
Beroepsonderwijs Mbo - Hbo

Of je nu in de zorg, handel of logistiek werkt, kunst en cultuur kunnen een praktisch middel zijn om het...

Lees meer
Speciaal onderwijs

Sommige mensen zijn zo bijzonder dat het leren of het gedrag een bijzondere aandacht vraagt. Wij zien handicaps en stoornissen...

Lees meer