Cursusaanbod
Home
triangle-yellow half-circle

Corona-Challenge #10 | fineliner mozaïek

In de periode van 17 maart t/m 6 april dagen we je dagelijks uit met een Corona-Challenge. Beeldend kunstenaar en docent Eva Geutjes heeft deze alweer tiende uitdaging voor je.

Fineliner mozaïek tekenen met Eva Geutjes

Onze docente schilderen Eva Geutjes daagt je vandaag uit om een mozaïek te tekenen met een fineliner. Laat je inspireren door de voorbeelden op deze pagina. Kies een onderwerp. Dit kan van alles zijn; een portret, een stilleven, fantasie of wat dan ook. Teken deze na/over in potlood en trek er willekeurig of gestructureerd een aantal lijnen doorheen waardoor er verschillende vlakken ontstaan. Vervolgens bepaal je wat je allemaal in wilt vullen en welke vlakken open blijven. Om wat patroneninspiratie op te doen, zie de vlakjes hierboven.

Zie als voorbeeld de Mona Lisa hieronder.


Nog een paar voorbeelden met een kleine toelichting per voorbeeld. Klik op de pijltjes links en rechts in onderstaande afbeelding om de verschillende voorbeelden te bekijken.


VOORBEELD 1 | boom met huis

Natuurlijk hoef je niet het hele vel te gebruiken, een mozaïekpatroon kan ook gebruikt worden om je tekening te versterken zoals in het eerste voorbeeld is gedaan. Als je deze tekening leest, dan zie de boom als de basis, het fundament van je wortels oftewel thuis. Om dit idee te versterken is het mozaïek opgebouwd in de vorm van een huis. De cirkel in het midden benadrukt nog eens extra het hart van de boom, de stam en al het leven wat daar uitgroeit.

VOORBEELD 2 | geometrisch

Een heel grafisch werk opgebouwd uit verschillende geometrische vormen. Het opdelen van deze vormen in verschillende lijndiktes zorgt voor een mooi abstracte gelaagdheid. Een hele goede basis om eens mee te beginnen.

VOORBEELD 3 | rara...

Kennen jullie hem nog? Helemaal opgebouwd uit verschillende patroonvlakken! Een super leuke uitdaging waar je waarschijnlijk of helemaal zen van wordt of binnen 5 minuten mega geïrriteerd van raakt. Ook hier trek je verschillende lijnen in potlood. Deze vormen vakjes waarbinnen je het patroon aanbrengt. Later gum je deze lijnen uit waardoor er een wit raster ontstaat.

VOORBEELD 4 | Marilyn Monroe

Ook heel cool om te doen is een portret maken waarin je de schaduw omzet naar lichte/donkere patronen. Hoe lichter bepaalde delen op het gezicht hoe minder lijnen daar getrokken worden en vice versa.Corona-Challenge #1 | Kleurencirkel

In de periode van 17 maart t/m 6 april dagen we je dagelijks uit met een Corona-Challenge. Beeldend kunstenaar en...

Lees meer
Corona-Challenge #2 | Venlo Stedje

"Venlo zo'n stad zoë besteit d'r maar ein...", zo luidt de openingszin van de bekende evergreen Venlo Stedje. Vandaag hebben...

Lees meer